avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... caz de deces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

caz de deces

Daca proprietarul de drept al unui card de credit a decedat, sotia este obligata sa plateasca in continuare ratele la credit? Mentionez ca sotia nu este coplatitor al acestui card.
Cel mai recent răspuns: ContSters239354 , utilizator 07:30, 3 Februarie 2012
Da,dar este mostenitor iar in urma succesiunii dobandeste atat activele cat si pasivele.Deci va plati.
Ultima modificare: Joi, 2 Februarie 2012
andymaurul, utilizator
da, altfel banca va trece la executare bunurile debitorului...in cazul de fata cota de 1/2 din bunuri
Multumesc frumos pentru raspuns.

Mai am o inrebare: in cat timp trebuie facuta succesiunea in cazul in care tatal a decedat in data de 1 septembrie 2011, si, daca, in cazul in care unul din cei doi fii a cedat deja in fata notarului partea sa de mostenire in favoare mamei, mai este nevoit sa participe la succesiune?
Multumesc frumos pentru rasuns.

Mai am o inrebare: in cat timp trebuie facuta succesiunea in cazul in care tatal a decedat in data de 1 septembrie 2011, si, daca, in cazul in care unul din cei doi fii a cedat deja in fata notarului partea sa de mostenire in favoare mamei, mai este nevoit sa participe la succesiune?

succesiunea trebuie acceptata , pe urma partajul il faci cand vrea unul dintree mostenitori.....cu privire la restul intrebarii expuna iarasi situatia pentru ca nu se intelege, ca sa iti pot da un raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiunea dupa parinte JoannaIriciuc JoannaIriciuc Dupa moartea mamei sotului meu s-a facut succesiunea si sotul meu (unicul copil)a cedat toate drepturile de mostenire in favoarea tatalui supravietuitor. Dupa ... (vezi toată discuția)
Succesiune mama mmarianne mmarianne Buna ziua, Mama mea a incetat din viata anul acesta. Impreuna cu sora mea am stabilit sa trecem ” partea noastra de mostenire ” tatalui nostru. ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune gigelas gigelas Buna seara, In urma decesului domnului X,au ramas mostenitori sotia si doi copii. Bunurile ce urmeaza a fi dezbatute la succesiune,sunt: -un apartament - ... (vezi toată discuția)