avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiunea dupa parinte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiunea dupa parinte

Dupa moartea mamei sotului meu s-a facut succesiunea si sotul meu (unicul copil)a cedat toate drepturile de mostenire in favoarea tatalui supravietuitor. Dupa trei ani tatal s-a recasatorit. Acum tatal sotului meu a decedat. As dori sa stiu daca sotia decedatului are drept de mostenire asupra bunurilor obtinute de decedat inaintea casatoriei, sau sotul meu a unic copil mosteneste aceste bunuri?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:15, 12 Aprilie 2014
Sotia va mosteni 1/4 din tot ce avea sotul sau la data decesului, iar sotului dvs ii va reveni 3/4.
Nu conteaza de cand avea sotul bunurile, din tot ce avea, sotia va mosteni 1/4.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masa succesorala andrei15d andrei15d Dupa moartea tatalui meu, mama mea s-a recasatorit, a trait 6 ani cu noul ei sot iar de curand a decedat. As vrea sa va intreb, la succesiune, cum se vor ... (vezi toată discuția)
Mostenire marinica71 marinica71 buna!ma numesc marian si am o nelamurire:mama mea a decedat in 1992 .in timpul casatoriei cu tatal meu au achizitionat un apartament.din 1997 pana in 1999 ... (vezi toată discuția)
Act de vinzare -cumparare alin2 alin2 Un sfat va rog. Mama este mostenitoarea unei proprietati rezultata in urma taxei de succesiune intre frati acestia neavind nici o pretentie la imobilul ... (vezi toată discuția)