avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj

Buna ziua
Doresc sa divortez ,la partaj (casa dupa casatorie) cum este normal(50%-eu ,50%sotul)
1)Detin acte (succesiune parinti- mostenitoare pt casa+Ap). Am luat bani de la frati COTA MEA % (casa-3000$ in timp-2000-2003)+Ap 1250$(dupa decedarea Tatalui(2002) sotia sa ma despagubit la cota mea ).Total=4125$(succesiune)
2)Casa a costat 7500$(245.mil curs valutar)Eu sunt pe act de vanzare-cumparare ca titular
3)Eu am platit impozitul la casa pana in prezent(facturi)
4)Sotul nu poate dovedi(nu are facturi etc)ca a contribuit la casa.
INTREBARI
1)Pot cere la partaj din cota lui(50%)?
2)4125 $ ma avantajeaza?sau nu se ia in considerare(Succesiunea-Mostenire)?!
3)Sotul NU POATE DEMONSTARA CA A CONTRIBUIT LA CUMPARAREA CASEI(ex:Facturi,acte succesiune ETC)
4)CE SEANSE AM EU LA PARTAJ? doresc sa raman cu casa (pot sa-l despagubesc)
MULTUMESC ANTICIPAT pt raspuns

Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 03:54, 14 Noiembrie 2008
in cadrul unui proces de partaj care e in faza " de rejudecare"cand s-au schimbat cotele dela 70% si 30% la--60% si 40% sa procedat la reevaluarea bunurilor comune ce au fost lasate in custodia partilor la una din parti(fosta sotie ) nu au mai fost gasite mule bunuri:mobila de dormitor,canapea.masina de spalat ,luste perdele si alele dansa le-a insrainat si si-a cumparat altele spunand ca eru vechi si le-a dat la gunoi( asta numai in 3 ani.perioada in care a locuit doar ea si cand si cand fetita lor care astat mai mult la bunica-sa,fiindca ex-sotul lucreaza in strainatate, pa dosar sunt fotografiate toate aceste bunuri care arata perfect si au fost lasate in stare f.buna cand sotul a parasit apartamentul prop.comuna cum se evaluiaza aceste bunuricare nu au fost gasite? pe vorbele dansei sau se ia valoarea data la prima expertiza de acum 2 ani?
VA ROG DIN SUFLET SA MA AJUTATI CU UN 5RASPUNS!!

MULTUMESCmult .

11
D-l etudor
Sincer nu pot sa te ajut
RECITESTE TOATA DISCUTIA si vei deduce ca EU BUJOR am cerut ajutorul (o parere,)unui consultant sau avocat in problema mea(Partaj)
MULTUMESC ANTICIPAT pt intelegere
Cu respect Bujor
bujor:
dispunator = „cel care da” (lasa prin testament, ofera prin donatie..., daca specifica expres ca bunul e pt amandoi sotii; daca nu specifica, e numai pt dv).
Ex-sotul, in cazul prezentat de dv, nu are dreptul la bunurile pe care le-ati dobandit cu titlu de mostenire. In rest, vi s-au dat toate informatiile necesare. Dovediti, in instanta, contributia dv la dobandirea, intretinerea etc a casei si veti obtine o cota-parte mai mare. Faptul ca nu exista dovezi scrise ca sotul ar fi trimis bani din strainatate nu inseamna ca nu a facut-o – poate a trimis banii prin cineva... Daca nu e cazul, veti putea cere ca el sa aduca martori care sa sustina ca ar fi trimis banii. Sa cereti dovada unui contract de munca nu prea are relevanta... Avand o contributie mai mare (dovedita) la cumpararea/intretinerea casei aveti sanse de a pastra imobilul si va despagubiti ex-sotul in functie de contributia sa (mai mica, din cate deduc). Dv, daca aveti dovada ca ati obtinut prin mostenire suma de 4125 euro, iar casa a costat 7500 euro, ramane sa dovediti ca pt restul de 3375 euro ati contribuit mai mult (sau singura) – ca aceasta ar fi valoarea cotei care ii revine sotului, adica, mai putin de 50% din val totala a imobilului. Fratii dv pot fi martori ca v-au dat restul de bani si dv le-ati rambursat imprumutul in rate lunare – daca aveti un act scris pt acel imprumut intre frati e si mai bine....
Sotul nu are niciun drept sa ceara bani pt un teren al bunicii dv.

etudor:
Daca au existat fotografii poate fi o dovada – daca a vandut respectivele bunuri si a cumparat altele nu prea se schimba datele problemei, bunurile care... nu mai sunt se reevalueaza in functie de vechime, de uzura... Se va lua in considerare expertiza de acum 2 ani... Chiar daca aveti facturile (pt a cunoaste data cumpararii) care au stat la baza achizitionarii acestor bunuri care acum lipsesc e mai greu de facut o reevaluare pt ca nu pot fi „analizate” faptic bunurile si sa se constate starea fizica a acestora, gradul de uzura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj calanceavasile calanceavasile Neam certat si ne am separat in fapt in 03 01 2003 dar am divortat legal in septembrie 2008 In 17 dec 2002 am optinut o autorizatie de ... (vezi toată discuția)
Fostul soț a decedat înainte de a face partajul. nu avem copii, dacă succesorii lui nu fac nimic în vederea succesiunii în termen de 7 luni pot obține proprietatea? Vic2018 Vic2018 Buna ziua, fostul meu sot a decedat in oct 2018, chiar daca eram divortati din iunie 2017, partajul nu a fost facut. Impreuna posedam un apartament, cota 50% ... (vezi toată discuția)
Partaj divort ancamaia ancamaia Buna ziua, Sunt casatorita de 10 ani si am 2 copii minori.De cand ne-am casatorit locuim in casa mamei mele,iar in timpul casatoriei am construit o casa in ... (vezi toată discuția)