avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imobil nationalizat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imobil nationalizat

Locuiesc intr-un imobil nationalizat cu 31 apartamente, si mostenitorii fostului proprietar solicita in instanta retrocedarea apartamentelor care nu au fost vandute catre chiriasi, dar:
Proprietarul de drept (C.F.I.), a fost despagubit de statul German pentru acest imobil, asa cum rezulta dintr-o declaratie data in anul 2000 si depusa la dosarul de notificare in baza L10/2000, la primaria Timisoara. In aceeasi declaratie C.F.I. renunta la retrocedare petru acelasi motiv. Actul depus la dosar este facut de avocatul proprietarului si nu la notar.
De la Ambasada R.F.G., am obtinut adresa Oficiului de Compensatii German caruia m-am adresat, intreband daca intr-adevar C.F.I. a fost sau nu despagubit pentru imobilele detinute in Romania, inainte de anul 1950. Mi s-a raspuns ca nu exista o evidenta centralizata, dar oricum informatiile de care am nevoie nu pot fi obtinute de terte persoane ci doar in cazul in care persoana vizata este de acord sau sa solicit aceste informatii prin instanta.
C.F.I. a decedat in anul 2004, iar actiunea in instanta a aparut abia in anul 2009?
Cat de important este faptul ca a fost despagubit de statul German ?
Se poate ca in cazul unui raspuns afirmativ de la Oficiul de Compensatii German, instanta sa-mi dea castig de cauza?
Este aceasta o cale buna de a ma apara?
Cel mai recent răspuns: corina_serbanescu61 , utilizator 23:16, 2 Februarie 2012
Mostenitorii defunctului au solicitat in instanta revendicarea imobilului ce a apartinut autorului lor, in temeiul legislatiei romane (Legea nr.10/2001), deci au temei legal si instanta le poate admite actiunea, in functie de probele administrate de ei in dosar.Nu are nicio relevanta faptul ca defunctul a primit oarece despagubiri de la statul german.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imputernicire avocat MARIUS70 MARIUS70 In anul 2001, C.F. solicita primariei retrocedarea in natura a unui imobil nationalizat, totul printr-un avocat angajat. In anul 2003 da o declaratie in care ... (vezi toată discuția)
Revendicare imobil nationalizat d92/19950 termen prescriptie 30 ani Iuha Adrian Adrian Iuha Adrian Adrian La depunera.actiuni de revendicare a imobilului in baza art 480 ,mandatarul a depus o procura care reprezinta pe "mostenitor ? " care se referea la ... (vezi toată discuția)
Cumparator de buna credinta Mircea Razvan Mircea Razvan O sora a bunicului meu de mama ce nu a avut copii a detinut in Bucuresti o casa si un apartament.Bunuri obtinute din munca de farmacist si din vanzarea cotei ... (vezi toată discuția)