avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concedieri colective
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concedieri colective

In data de 17.02.2012 mi se va desface contractul la firma la care lucrez.pana atunci sunt in preaviz.firma e de confectii lenjerie si lucrez de 14 ani aici,este o societate pe actiuni.intrebarea mea este :care sunt obligatiile angajatorului fata de salariatii lui (in jur de 35 de muncitori)in cazul concedierii colective din cauze externe (nu mai primim comenzi de la unicul furnizor).va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:45, 11 Februarie 2012
Salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil, potrivit art.67 C.mun.

Prin urmare, acordarea de salarii comensatorii se poate face numai daca acest lucru este prevazut in ccm aplicabil angajatorului, precum si daca acest lucru este prevazut in reg.intern al acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarii compensatorii sylar87 sylar87 Buna seara! Lucrez la o firma particulara iar de la 1 aprilie inceteaza contractul de munca! Din cate am auzit suntem 10 persoane in aceasta situatie din ... (vezi toată discuția)
Concediata sau in concediu? dliana2000 dliana2000 Va scriu si eu in speranta unei lamuriri.Pareri am primit multe...pro si contra....sa va explic...sunt angajata din anul 2004 la o firma ca director de ... (vezi toată discuția)
Plati compensatorii concediere in constructii PetrescuMioara PetrescuMioara Buna ziua, Sunt interesata care sunt platile compensatorii ce se pot acorda in cazul concedierii din cauza reducerii activitatii in ramura constructii, ... (vezi toată discuția)