avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Terenurile de sub farmaciile nationalizate in 2 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Terenurile de sub farmaciile nationalizate in 2 aprilie 1949 au fost si ele nationalizate?

Pe 2 aprilie 1949 aparea decretul numarul 134 pentru natinalizarea unor unitati medicale :farmacii ,drogherii,laboratoare medicale ,etc.
Desi la articolul 6 litera a) se face o referire destul de clara, as dori sa va rog sa ma lamuriti si pe mine daca nationalizarea unei farmacii insemna in mod implicit si fara echivoc si nationalizarea terenului pe care era amplasata.Care au fost interpretarile din practica juridica?Ar fi putut un anume propietar sa fie deposedat (expropiat) de farmacia sa ( mai exact de cladirea in care functiona aceasta) dar sa is pastreze dreptul de propietate asupra terenului pe care era amplasata cladirea?
Cel mai recent răspuns: Faneegean , utilizator 12:22, 5 Februarie 2012
Nationalizarile au cuprins si terenurile , regimul juridica al terenurilor fiind acelasi cu cel al constructiilor.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revendicari case Mihaita123 Mihaita123 Am vrut sa revendic o casa cu legea 10/2001 . Am pierdut insa procesul. Judecatorii corupti din Romania au favorizat Consiliul Judetean care detine ilegal ... (vezi toată discuția)
Intrebare - teren care nu a fost scos din circuitul civil adryan245 adryan245 ce inseamna teren care nu a fost scos din circuitul civil din moment ce zona a fost demolata dar apartinea statului fiind casa nationalizata (vezi toată discuția)
Plafonul maxim al suprafetei de teren ce poate fi in proprietatea unei persoane fizice eusiatat eusiatat Legislatia prevede un plafonul maxim al suprafetei de teren ce poate fi in proprietatea unei persoane fizice sau juridice? Daca da puteti, va rog, sa-mi ... (vezi toată discuția)