avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Banci si divulgarea datelor personale la autoritati
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Banci si divulgarea datelor personale la autoritati

Sunt interesat in ce situatii sunt bancile obligati sa divulge informatii personale despre clientii sai si conturile lor. De exemplu stiu ca bancile vor anunta DNA daca primesti o suma egala sau mai mare de 5,000 EUR intr-un singur transfer.

De exemplu poate ANAF cere divulgarea informatiilor personale (de ex. suma pe cont, detalii despre operatiunile unui cont pe o anumita perioada de timp etc)?
Ultima modificare: Vineri, 3 Februarie 2012
mik_zoltan, utilizator
Cel mai recent răspuns: ciuruburu , utilizator 07:48, 3 Februarie 2012
Bancile nu vor anunta DNA din oficiu , vor anunta Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor. Plafonul minim este 15 000 Euro ori echivalent. DNA ( orice institu'ie ce instrumenteaza dosare penale, cu acceptul procurorului) poate cere oricarei institutii financiare, intr-o cauza penala in care este inceputa urmarirea penala, sa i se coimunice date despre conturile persoanelor in cauza. Plafonul de 15000 Euro nu este obligatoriu sa fie intr-o singura transa , se comunica din oficiu indiferent dacă tranzacţia se realizează prin una sau mai multe operaţiuni ce par a avea o legătură între ele. Pentru amanunte vezi Lg 656/2002.
ANAF poate cere bancii instituirea unei popriri pe cont fara a putea cere detalii despre tranzactii. ANAF, in cazul persoanelor juridice le poate cere acestora sa prezinte extras de cont, in cadrul inspectiilor fiscale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata peste 15000 euro paris.blonda paris.blonda O societate comerciala cumpara de la o persoana fizica un teren in valoare totala de 48000 euro . Achitarea se va face in 4 transe de cate ... (vezi toată discuția)
Secretul bancar elless elless Legat de secretul bancar: Conturile angajatilor pot fi urmarite de cineva din interior?In sensul ca are cineva din interiorul bancii dreptul sa urmareasca ... (vezi toată discuția)
Creditul asociatului - asociati conturi curente -adresa oficiu pentru spalarea banilor ContSters109653 ContSters109653 Asociatul poate imprumuta prin caserie , cu dispozitie de incasare , astfel incat [b]soldul [/b]contului sa depaseasca 10.000 euro , sau aceasta operatiune ... (vezi toată discuția)