avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... PROCES FIRMA ANGLIA
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

PROCES FIRMA ANGLIA

Buna ziua, la sfarsitul lunii noiembrie am achizitionat un motor de masina din Londra prin intermediul site-ului ebay, am trimis o masina sa il ridice, iar cei de acolo au gresit si au trimis un alt motor cu alte caracteristici...mentionez ca am chitanta de la ei cu codul motorului pe care trebuia sa il primesc unde este precizata si garantia din partea lor de 2 luni....as vrea sa ii dau in judecata daca este posibil sa imi recuperez banii atat pe transport cat si pe motor.
Precizez ca am deschis o reclamatie pe site-ul ebay.

[Va rog nu mai scrieti cu majuscule, se citeste greu si este impotriva Regulamentului de postare. Multumesc pentru intelegere]
Ultima modificare: Vineri, 3 Februarie 2012
Ares-3, moderator
Cel mai recent răspuns: strainu_l , utilizator 21:36, 5 Februarie 2012
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti sa actionati in judecata aceasta firma, insa este vorba despre un litigiu cu element de extraneintate si se pune problema determinarii legii aplicabile. Daca nu ati avut un contract semnat cu ei unde sa prevedeti care lege se va aplica si care instanta va fi competenta sa judece litigiile, aceastea pot fi judecata de instantele romanesti insa problemei de drept existenta i se va aplica legea engleza. Acest lucru este prevazut in Regulamentul CE Roma 1, unde se prevede ca in cazul unui contract de vanzare cumparare se va aplica legea de la domiciliul sau sediul vanzatorului.
Nu am semnat nimic cu ei....am achizitionat obiectul de pe site si la momentul cand masina a ridicat motorul de la ei, i-au dat soferului un fel de document cu regim special unde este scris numele meu nr de masina care l-a ridicat ,cilindrii motorului initial achizitionat de mine adica 2000 si suma platita...mentionez ca am luat legatura cu ei si sunt deacord sa plateasca contravaloarea motorului dar nu si transportul platit de mine.....as vrea sa stiu ce sanse am,cat ar dura un astfel de proces si daca imi puteti recomanda un avocat specializat pe astfel de litigii????...motivul pentru care vreau sa intentez acest proces este faptul ca din momentul achizitii motorului masina a fost blocata in service timp de mai bine de 2 luni. De asemenea suma de bani platita pe motor as fi putut sa o folosesc pt a rezolva problema pe alte cai...multumesc frumos
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am cumparat o masina si am fost pacalit AlexBC AlexBC Buna seara, Va rog din suflet sa ma ajutati cu aceasta problema. Sunt din Bacau si ieri am cumparat o masina din Focsani de pe un site auto. In anunt ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa auto graurecatalin graurecatalin Va deranjez cu o serie de intrebari referitoare la returnarea partiala a taxei auto. Am inteles ca exista aceasta posibilitate Sotia mea si cu mine am ... (vezi toată discuția)
Înmatriculare autoturism - rar făcut, documente oprite de biroul de înmatriculări croco_madness croco_madness va salut ! in septembrie anul trecut am cumparat o masina din Londra ( locuiesc in Londra ) si am mers cu ea pe roti acasa. in iunie anul curent am hotarat sa ... (vezi toată discuția)