Am renuntat prin demisie la job, in anul 2010 in luna noiembrie in urma unui concediu fara plata de 90 de zile.Lucram in sistemul de stat intr-un spital ca personal auxiliar in sectorul TESA. Va rog sa imi spune-ti daca am dreptul la somaj acum dupa 1 an si ceva pentru ca nu l-am cerut la momentul demisiei. Mentionez ca am o vechime in munca mai mare de 10 ani documentati (am inceput sa lucrez cu carte de munca in anul 1998 in luna septembrie) si am lucrat pentru spitalul respectiv 2 ani si jumatate din 2008 pana in 2010. Implinesc 36 de ani peste o luna si in acest moment nu sunt in Romania dar intentionez sa ma intorc in tara si pana cand imi gasesc un loc de munca as vrea sa cred ca am de unde sa iau un ban ca sa pot trai. Macar temeiul legal in baza caruia se atribuie somajul daca e posibil as vrea sa il citesc.
Temei legal este Legea somajului: Legea 76 din 2002 , sa cautati varianta actualizata.
Conform acestei legi, daca ati demisionat nu aveti dreptul la somaj.
Ca sfat, va recomand ca la revenirea in tara, sa va inregistrati ca si persoana in cautarea unui loc de munca, la AJOFM,puteti beneficia de diverse cursuri de recalificare/specializare prin proiecte europene.
Somaj sau nu?
kala
buna, ma numesc Calin si am fost angajat al cai ferate ntimp de 20 ani( intrerupt doar de stagiu militar), pana in anul 2007 cand am intrerupt contractul de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj
alicia32
Buna,
am si eu o intrebare, daca ma poate lamuri cineva. Acum 7 luni am fost fortata sa demisionez. De atunci nu reusesc sa imi gasesc un alt loc de munca si ... (vezi toată discuția)