avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... chemarea in garantie
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

chemarea in garantie

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta: O firma A are o datorie fata de firma B. Asociatii firmei A, au mai deschis o firma C (pentru ca A avea multe datorii). Prin urmare ne-am inteles sa facem o fidejusiune, prin care C sa devina fidejusorul firmei A fata de firma B (C a renuntat expres la beneficiul de discutiune).
Problema este ca nici pana acum nu au facut plata, nici A, nici C si firma B doreste sa-i dea in judecata. Cum trebuie procedat? Parate vor fi ambele firme A si C? Sau doar A?Daca parata va fi doar A, atunci reclamanta B poate folosi chemarea in garantie a firmei C? Nu stiu exact cum e mai bine....Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 13:00, 3 Februarie 2012
chemati in judecata pe amindoi ca sa obtineti un titlu executoriu opozabil ambelor parti. unul in calitate de pirit-debitor, celalalt in calitate de fideiusor.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantul fidejusor si insolventa florindbro florindbro Poate sa ma ajute cineva in urmatoarea problema: am contractat o linie de credit la o banca pentru firma la care sunt administrator si am garantat imprumutul ... (vezi toată discuția)
Fidejusiunea bancara griser griser Bun gasit. Am si eu o intrebare, la fidejusiunea bancara. Am fost angajat intr-o firma, in Chisinau, si directorul a luat un imprumut bancar, la care eu am ... (vezi toată discuția)
Fidejusiune CORINA CONSTANTIN CORINA CONSTANTIN Daca in contractul de fidejusiune, sub semnatura privata a fost inserata suma de 5.000 Lei, fiind o fidejusiune determinata si pe langa aceasta suma si alte ... (vezi toată discuția)