am inchiriat locuinta in 2004 unei firme,(cu contract la administratia financiara inregistrat in 07.05.2004) pe o perioada de 5ani ,cu o valoare lunara a chiriei de 1.000.000 lei vechi (100ron); in 10 martie 2009 am facut un contract de comodat la notar, pe aceeasi locuinta, cu aceeasi firma, cu valabilitate din 01.05.2009,-cand avea scadenta contractul de inchiriere;acest contract de comodat nu l-am dus la financiar,nici nu stiu daca trebuia,chiria in acest nou contract fiind zero;
pe 02.02.2012,am primit somatie de la administratia fiscala,ca am de platit 957 ron,impozit pe venituri din cedarea folosintei bunurilor.Este adevarat ca nu am platit nimic pana acum,dar imi pare cam mare suma,eu incasand 100 ron pe luna.
ce ma nelamureste este ceea ce scrie in titlul executoriu:
decl.imp.plati anticipate din 15.03.2003 pana in 15.12.2003(4 la numar),apoi continua si se termina cu decizie calcul accesorii, prima din 31.12.2003,si ultima datata in 31.12.2010, (sunt 28 la numar)
Daca imi puteti explica ce inseamna,pentru ca nu inteleg. Multumesc anticipat.
Atentie ca in titlul executoriu sunt mentionate sume de plata aferent an 2003 respectiv anterior incheierii contractului de inchiriere
Contactati personal serviciul debite in urmarire din cadrul administratiei fiscale responsabile domiciliului dvs si lamuriti natura impozitului
Atentie ca pentru anul 2003 ,a intervenit termenul general de prescriere a datoriilor
buna ziua,
referitor la subiectul de mai sus,astazi am fost la adm.financiara;dupa ce m-au plimbat pe la vreo trei ghisee cu cozi..... ca la administratie!!!!!,am ajuns in final ,se pare, acolo unde trebuia;am explicat ca vreau sa platesc dar numai ce este corect,si ca parca am auzit ca exista si prescrierea; dar aici,surpriza:cand ,,am indraznit"sa spun ca totusi din 2003 a trecut o perioada mai mare de cinci ani,si neprimind nici o instiintare pana acum,am inteles ca ar interveni prescrierea,doamna respectiva a luat foc,spunand ca nu exista asa ceva;atat timp cat se ocupa dumneaei de executari,nu va exista nici o prescriere,si sa-si scoata contribuabili din cap asa ceva,ca este satula cati vin cu aceasta remarca;ca publica pe site fin. situatia,si nu va fi-citez:,,in vecii vecilor" nici o prescriere.
Acum intrebarea mea este:se prescrie situatia pe o perioada de cinci ani?,-repet nu am primit nici o instiintare(recunosc, vina mea este ca nu am stiut ca in momentul in care contractul de inchiriere l-am transformat in comodat -la notar,trebuia sa merg la financiar sa-l inchid pe cel de inchiriere-am gresit sunt de acord sa platesc,dar numai ce este real).
Daca imi puteti spune ce baza legala se aplica in acest caz.Multumesc anticipat,o seara placuta.