avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1113 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... termen restituirea garantiei materiale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

termen restituirea garantiei materiale

buna seara,

pana de curand am fost angajat la o firma de disributie in functia de agent vanzari. am fost disponibilizat incepand cu 17.12.2011 cu o perioada de preaviz de 20 zile lucratoare. CIM a incetat pe 18.01.2012 cei de la firma spun ca restituirea garantiei se face in termen de 45 zile de la data incetarii CIM. Este corect? daca nu care este termenul si in baza carei legi?

va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 21:02, 3 Februarie 2012
Legea 22/1969 (Legea gestionarului), valabila si azi, cu unele modificari ulterioare, spune ca garantia materiala trebuie restituita in 10 zile de la incetarea raporturilor de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobanda-garantie materiala laurentiusergiu_33 laurentiusergiu_33 La incetarea activitatii in cadrul unei firme in care am detinut functia de gestionar,odata cu returnarea garantiei materiale,nu trebuia returnata si dobanda ... (vezi toată discuția)
Care este termenul de restituire a garantiei materiale de gestionar? ovidiugeamanu ovidiugeamanu Buna ziua. As dori sa stiu care este termenul de restituire a garantiei materiale de gestionar? Mai este in vigoare legea 22/1969 care prevede restituirea ... (vezi toată discuția)
Garantie materiala petrica_pascal petrica_pascal As dori sa stiu daca este legala , raportat la prevederile Legii nr 22/1969 actualizata , introducerea in acordul de constituire a unei garantii materiale ... (vezi toată discuția)