avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cazier
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cazier

Buna seara!sotul meu a fost condamnat acum un an cu suspendare pt conducere in stare de ebrietate,am facut recent o cerere catre comandantul politie giurgiu care ne-a confirmat ca permisul este anulat si am inteles ca poate redobandi permisul....intrebarea mea este...cazierul judiciar fiind patat nu o sa ii cauzeze?poate da de permis daca are cazier?am vazut tot pe forum care sunt actele necesare si sunt nedumerita.....trebuie sa faca intai reabilitarea?va multumesc !
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 19:58, 3 Februarie 2012
Dupa un an de la ramanerea definitiva a hotarari de condamnare sotul dumneavoastra se poate prezenta pentru obtinerea permisului de conducere.
Nu este nevoie sa faceti reabilitarea.
dar in cazier nu o sa apara ca este condamnat?
o sa apara ,dar asta nu il impiedica sa obtina permisul de conducere.
va multumesc din suflet....:thumbup:
Sotul dvs. se poate prezenta la examen in vederea obtinerii permisului de conducere pentru toate categoriile avute anterior condamnarii, dupa un termen de 1 an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.
Nici daca ar vrea nu s-ar putea reabilita acum , pentru ca termenul de incercare in cazul condamnarii la pedeapsa de 1 an cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei, este de 3 ani de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal vasiliu ruxandra vasiliu ruxandra a fost prins conducand fara permis si cu alcolemie. I sa intocmit dosar penal si dupa 6 ani a fost judecat iar sentita definitiva a fost de 8 luni cu ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere anulat zaharia mirela zaharia mirela as dori sa stiu ce s-a intamplat cu permisul sotului meu..daca s-a anulat sau daca va putea da examan de redobandire,a fost condamnat la 1 an si 6 luni cu ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis anulat AlinaCobuz AlinaCobuz Buna ziua! Va contactez pentru un prieten, care anul trecut in 14 iunie a avut accident cu o vaca intr-o alta localitate decat domiciliul, si avea o ... (vezi toată discuția)