avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DIMINUARE SALARIU LA INTOARCERE DIN CONCEDIU CRESTERE ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DIMINUARE SALARIU LA INTOARCERE DIN CONCEDIU CRESTERE COPIL PANA LA 1 AN

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in aceasta problema. Pe 1.02.2012 m-am intors la serviciu din concediu crestere copil pana la 1 an. A fost destul de greu sa ma intorc intrucat fiul meu implineste 1 an pe 10.02, iar eu am preferat sa ma intorc mai devreme sa beneficiez de stimulentul de insertie. Angajatorul nu voia sa primeasca cerere de reincepere serviciu pe motiv ca trebuie sa revin dupa ce copilul face 1 an. Intr-un final a acceptat. M-am intors la serviciu pe 1.02. Toate bune si frumoase pana astazi, 3.02, cand am fost chemata in biroul dl director sa mi se comunice ca de fapt bugetul pentru salariile celor aflati in concediu crestere copil nu a fost aprobat si sa mi se propuna o reducere destul de mare a salariului; de functie nu a spus nimic. Mentionez ca mai este o colega care s-a intors in urma cu 3 saptamani din crestere copil pana la 2 ani si ei nu i s-a propus diminuarea salariului, desi sigur este mai mare, ea fiind sef birou. Intrebarea mea este urmatoarea: daca nu sunt de acord cu aceasta diminuare pot sa ma oblige cumva sa o accept? Avand in vedere ca la intoarcere nu mi s-a comunicat nimic privind functia si salariu, am considerat ca m-am intors in aceleasi conditii; acum angajatorul mai poate modifica ceva fara acordul meu? Ce drepturi am?
Rog un raspuns urgent.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:12, 4 Februarie 2012
1. Pentru a face modificarile in CIM este nevoie de un act aditional la CIM, semnat de ambele parti.
2. - Daca nu sunteti de acord cu modificarile propuse nu semnati actul aditional.
- Fiti atenta insa sa nu va desfiinteze locul de munca si sa fiti concediata (mai bine negociati cu angajatorul pana picati de acord asupra modiicarilor).
Multumesc mult pentru raspuns.
Suntem mai multe persoane pe aceeasi functie (de executie);se poate desfiinta chiar postul meu? Avand in vedere ca statul imi garanteaza locul de munca minim 6 luni, daca se desfiinta postul, nu trebuia sa fiu anuntata din prima zi?
Multumesc
Este la alegerea angajatorului care post il desfiinteaza .. dvs nu puteti fi concediata pe o perioada de până la 6 luni după revenirea definitivă a dvs în unitate.
Sa inteleg ca pe parcursul celor 6 luni, postul meu poate fi oricand desfiintat? Si in acest caz, pot fi concediata? Nu ar trebui sa mi se dea alt post? Deci nu am siguranta job-ului? Oricum ar fi, tot eu sunt in pierdere, se pare ca sefii intotdeauna sunt privilegiati. Stiu ca in acest caz sunt rea, insa sefa biroului a stat 2 ani acasa, si nu i s-a propus diminuarea salariului; asta e tot cei cu salarii mici trebuie sa se supuna regulilor celor din conducere.
Multumesc mult pentru raspuns
Daca va fi vorba despre o concediere individuala, in baza art.65 alin.1 C.mun., atunci trebuie sa stiti ca acest articol nu reglementează în sarcina angajatorului obligaţia de diligenţă de a oferi salariatului care urmează a fi concediat un alt loc de muncă vacant.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reluarea activitatii dupa ccc 13ramona 13ramona Buna ziua, In luna octombrie 2013 va trebui sa ma intorc la locul de munca dupa concediul de 2 ani de maternitate. Mi s-a ocupat locul de catre o colega pe ... (vezi toată discuția)
Pot fi concediata? ank1307 ank1307 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns: pot fi concediata pe perioada cat beneficiez de stimulentul de insertie de 500 lei? Mentionez ca m-am intors la ... (vezi toată discuția)
Pierderea locului de munca dupa concediu de crestere a copilului Irina_I Irina_I Buna ziua, In iunie 2010 am intrat in concediu de crestere a copilului. Conform vechii legi am benefiaciat de concediu de 2 ani, urmand sa ma intorc la ... (vezi toată discuția)