avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Actualizarea unei sume de bani!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Actualizarea unei sume de bani!

Buna ziua! Daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns m-ar interesa modalitatea prin care pot actualiza o suma de bani.Situatia este urmatoarea : de curand sunt presedintele unei asociatii de proprietari, tot de curand am schimbat administratorul asociatiei pentru frauda si acum am o problema pentru ca mi-am predat caietul cu fondul de rulment cu sume de bani din 1978 pana in 2007.Cum actualizez sumele de bani din 78 pana in 2007, in conditiile in care banii nu au fost tinuti in banca si nu au avut dobanda? De ex. 350 lei din 1978 cat inseamna in ziua de azi?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 07:52, 5 Februarie 2012
Aveti nevoie de un expert contabil stimate domn.Reactualizarea se realizeaza cu ajutorul indicilor publicati de Institutul de statistica.Aceasta este treaba profesionistilor nu este chiar simplu.O suma de 350 lei care nu a fost depozitata in banca nu mai valoreaza nimic din punctul meu de vedere.Apoi vedeti ca in general creantele se mai si prescriu in termen de 3 ani.
Daca dvs veti actualiza sumele si le veti inregistra cum constat ca vreti s a faceti va trebui sa puneti dvs banii in gestiune sau cine ii va pune?Angajati contabil sa va puna actele in regula cu contract ,il platiti si ati rezolvat problema.
Va multumesc pentru raspuns! Fostul administrator mi-a dat caietul cu fondul de rulment si suma de 5100 ron, spune el valoarea stransa din 78 pana in prezent de la locatari.
Avand in vedere ca nu pot actualiza sumele cu indicii de inflatie anuali, pot aduna toate sumele de bani din toti anii asa cum sunt si sa impart valoarea finala la 10000lei?
IonutV21 a scris:

spune el valoarea stransa din 78 pana in prezent de la locatari.

Greu de crezut ca din anul 1978 sa nu fi existat situatii de proprietari care sa se mute din imobil astfel incat sa fi ridicat fondul de rulment
Greu de crezut ca din 1978 sa nu fi existat proprietari care sa nu fi constituit fondul de rulment
Dovada incarcarii gestiunii asociatiei de proprietari cu sume reprezentand fond de rulment se realizeaza cu documentele justificative intocmite cu ocazia perceperii cotelor de contributie la realizarea fondului de rulment,respectiv cu chitanta personalizata separata ,conform art 25 pct 2 din HG nr 1588/2007

Eu zic sa va inregistrati doar cu valoarea care vi s-a predat efectiv.
Exact asa o sa fac, pentru ca situatia fondului de rulment pe apartamente lasata de fostul administrator nu ma ajuta cu nimic.Problema este acum cum sa repartizez din punct de vedere legal, in aceasta situatie, suma cuvenita fiecarui proprietar ?

Alte discuții în legătură

Fondul de rulment nima nima cum se returneaza fondul de rulment?daca proprietarul a decedat si in acest moment are fond de rulment 15 lei(dupa 30de ani de locuit in acelasi bloc si ... (vezi toată discuția)
Fond de rulment Silvia Elmas Silvia Elmas Buna ziua, Va rog foarte mult sa ma ajutati cu informatii legate de colecatrea fondului de rulement. Pana la aceasta data am adunat la fondul de rulment ... (vezi toată discuția)
Fond rulment asociatii de propietari/locatari Magda 5 Magda 5 Buna seara, In urma cu o saptamana presedintele unei asociatii de locatari a convocat adunarea de constituire a unui nou comitet. A trecut din functia de ... (vezi toată discuția)