Va rog sa-mi explicati cum aplicati dispozitiile pct. 251 alin 5 din Codul Fiscal, care prevede că secretarului uat, îi revine obligaţia să trimită sesizarea pentru deschiderea procedurii succesorale notarului public , pentru persoanele decedate cu domiciliul în raza localităţii, în termen de 30 zile. De unde luaţi numele şi adresa moştenitorilor legali în vederea completării Anexei 24 şi unde o transmiteţi ? La Camera Notarilor Publici?
Vă mulţumesc.
Nu inteleg pentru ce se mai inventeaza alte adrese de instiintare cand se stie clar ca il anunti verbal. Nu aveti destul de lucru? Si cum o sa faceti adresa?il obligati pe cel care declara decesul care poate ca nici macar nu este mostenitor, poate e doctorul din comuna, sau politistul de la post, sa- si ia sarcina asupra sa de a anunta mostenitorii ? Pentru ca legal oricine poate inregistra un deces. Dupa ce ca au incarcat starea civila cu fel de fel de adeverinte si referate care pana nu demult se faceau de evidenta, sau chiar de politie* ex. cercetarile in caz de declaraare a mortii *mai inventam si noi altele in plus. Eu raman la parerea de a-i anuntati verbal si gata. In schimb aveti grija sa faceti comunicare de schimbare statut civil pentru sotul supravietuitor, care se trimite la evidenta persoanelor de la locul de domiciliu in vederea reactualizarii RNEP ca e mai importanta.:)
Vă referiti la comunicarea de menţiune care se transmite la actul sotului ramas in viaţă privind desfacerea casătoriei prin decesul sotului sau trebuie transmisă şi această comunicare de schimbare statut civil pentru sotul supravietuitor ?
Nu. Ma refer la mentiunea cu nr.14 din metodologie, pag.53 si anume mentiune de incetare a casatoriei pe care trebuie sa o trimiteti la serviciul de evidenta-biroul evidenta persoanelor de la locul de domiciliu al sotului supravietuitor conf. art.10, lit.e din HG 64/2011.
Multumesc. Pe asta nu am trimis-o. Să înţeleg că se completează Anexa 55 - Comunicare pentru modificarări intervenite în statutul civil al persoanei. Se transmite la RENEP sau SPCLEP ? Am avut control, dar nu ne-a intrebat nimeni de aceasta .