Va rog sa-mi explicati cum aplicati dispozitiile pct. 251 alin 5 din Codul Fiscal, care prevede că secretarului uat, îi revine obligaţia să trimită sesizarea pentru deschiderea procedurii succesorale notarului public , pentru persoanele decedate cu domiciliul în raza localităţii, în termen de 30 zile. De unde luaţi numele şi adresa moştenitorilor legali în vederea completării Anexei 24 şi unde o transmiteţi ? La Camera Notarilor Publici?
Vă mulţumesc.
Nu, anexa 55 o complectati pentru copii cu varsta de pana la 14 ani. La decese se completeaza asa cum v-am mai scris din anexa 38 mentiunea cu nr.14 din metodologie, pe care o gasiti la pag.53 asa cum figureaza in MO nr.151/2011 si anume mentiune de incetare a casatoriei pe care trebuie sa o trimiteti la serviciul de evidenta-SPCLEP-biroul evidenta persoanelor de la locul de domiciliu al sotului supravietuitor conf. art.10, lit.e din HG 64/2011, pentru a fi introduse in RNEP. :thumbup:
[
La primaria noastra este ciudat.
Cei de la starea civila, solicita, pentru eliberarea Anexei 24, prezentarea tuturor urmasilor ,la sediul primariei, cu toate actele doveditoare, prin care fac dovada ca sunt urmasi. Deoarece este greu sa-i aduni pe toti urmasii din toate colturile lumii, nu se elibereaza anexa cu pricina, nici macar in 6 luni.
Ce faceti in conditiile in care decesul este declarat de o alta persoana, care nu este ruda cu decedatul? De unde luati mostenitorii? Cum se intocmeste deschiderea?Ca decesul trebuie inregistrat la declaratia oricarei persoane.Este nefiresc ca secretarul sau ofiterul starii civile sa fie tarat in astfel de completari de acte. Deschiderea o solicita mostenitorii cand vor si cand au posibilitati materiale. Se aduce la cunostinta odata cu inregistrarea decesului la starea civila ca termenul mai nou este de 1 an pentru deschiderea succesiunii si cu asta basta. Notarii vor probabil sa mai faca un ban, si asa sa le fie furnizate adresele oamenilor, precum si datele de identificare ale acestora. Se comunica de catre oficiile de stare civila acele tabele nominale cuprinzand datele de identificare a persoanelor decedate, nu au decat sa-i caute pe mostenitori la domiciliile defunctilor nu sa primeasca pe tava datele de la starea civila prin intermediul secretarilor. Si poate respectivul mostenitor nu este de acord ca datele lui personale sa fie furnizate notarului. Cu acordul cui fac eu publice datele succesorului?Am acordul scris al acestuia? Nu mi se pare firesc deloc, iar daca ar fi sa fie cineva dat in judecata pentru trafic de date ma intreb eu oare cine ar fii acela, cel care le solicita sau cel care le face cunoscute?