avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Intrebare pentru secretari ai UAT - anexa 24
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Intrebare pentru secretari ai UAT - anexa 24

Va rog sa-mi explicati cum aplicati dispozitiile pct. 251 alin 5 din Codul Fiscal, care prevede că secretarului uat, îi revine obligaţia să trimită sesizarea pentru deschiderea procedurii succesorale notarului public , pentru persoanele decedate cu domiciliul în raza localităţii, în termen de 30 zile. De unde luaţi numele şi adresa moştenitorilor legali în vederea completării Anexei 24 şi unde o transmiteţi ? La Camera Notarilor Publici?
Vă mulţumesc.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 19:10, 4 Martie 2013
Nu, anexa 55 o complectati pentru copii cu varsta de pana la 14 ani. La decese se completeaza asa cum v-am mai scris din anexa 38 mentiunea cu nr.14 din metodologie, pe care o gasiti la pag.53 asa cum figureaza in MO nr.151/2011 si anume mentiune de incetare a casatoriei pe care trebuie sa o trimiteti la serviciul de evidenta-SPCLEP-biroul evidenta persoanelor de la locul de domiciliu al sotului supravietuitor conf. art.10, lit.e din HG 64/2011, pentru a fi introduse in RNEP. :thumbup:

Ultima modificare: Luni, 13 Februarie 2012
Justitiarul71, utilizator
[
La primaria noastra este ciudat.
Cei de la starea civila, solicita, pentru eliberarea Anexei 24, prezentarea tuturor urmasilor ,la sediul primariei, cu toate actele doveditoare, prin care fac dovada ca sunt urmasi. Deoarece este greu sa-i aduni pe toti urmasii din toate colturile lumii, nu se elibereaza anexa cu pricina, nici macar in 6 luni.

Ultima modificare: Luni, 4 Martie 2013
MORODULCE, utilizator
Ce faceti in conditiile in care decesul este declarat de o alta persoana, care nu este ruda cu decedatul? De unde luati mostenitorii? Cum se intocmeste deschiderea?Ca decesul trebuie inregistrat la declaratia oricarei persoane.Este nefiresc ca secretarul sau ofiterul starii civile sa fie tarat in astfel de completari de acte. Deschiderea o solicita mostenitorii cand vor si cand au posibilitati materiale. Se aduce la cunostinta odata cu inregistrarea decesului la starea civila ca termenul mai nou este de 1 an pentru deschiderea succesiunii si cu asta basta. Notarii vor probabil sa mai faca un ban, si asa sa le fie furnizate adresele oamenilor, precum si datele de identificare ale acestora. Se comunica de catre oficiile de stare civila acele tabele nominale cuprinzand datele de identificare a persoanelor decedate, nu au decat sa-i caute pe mostenitori la domiciliile defunctilor nu sa primeasca pe tava datele de la starea civila prin intermediul secretarilor. Si poate respectivul mostenitor nu este de acord ca datele lui personale sa fie furnizate notarului. Cu acordul cui fac eu publice datele succesorului?Am acordul scris al acestuia? Nu mi se pare firesc deloc, iar daca ar fi sa fie cineva dat in judecata pentru trafic de date ma intreb eu oare cine ar fii acela, cel care le solicita sau cel care le face cunoscute?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anexa 24 primaria ultimului domiciliu sau primaria/primariile unde se gasesc bunurile? s_mari s_mari Cod Civil Art. 954. - \" (2) Moştenirea se deschide la ultimul domiciliu al defunctului.\" Legea 36/1995 \"Art. 69. - (1) Procedura succesorală ... (vezi toată discuția)
Anexa 24 succesiune annamariaop annamariaop de unde se obtine anexa 24 care ne-a fost ceruta de la notar pentru dezbaterea succesiunii?De la notar avem un fluturas pe care sunt notate toate actele ... (vezi toată discuția)
Cine completeaza si cine scrie anexa 24? dexter89abler dexter89abler buna ziua, am si eu o o intrebare si accea este: cine completeaza si cine scrie Anexa 24 din Primarie? vreau cu text de lege, art. etc. Va multumesc anticipat! (vezi toată discuția)