am urmatoarea speta:
Unui salariat i-am dat preavizul, dar mai are concediu de odihna neefectuat, iar "seful" vrea ptr. ca a fost un om de incredere sa-l ajute in sensul ca: sa-i acorde concediul de odihna dupa expirarea preavizului si sa-i desfac cim dupa inca 1 luna cat mai are el concediu. E legal?
Angajatul motiveaza ca ar mai avea nevoie de inca aprox. 30 de zile ptr a-si recalcula pensia.
ce solutie imi dati? Va multumesc
daca ii acord concediu de odihna si nu ii desfac Cim la data din preaviz, va trebui sa reiau procedura?
PTR. ANONIMUL
IL AJUT DAR DUPA ACEEA IMI FACE CONTESTATIE LA DECIZIE SI NU AM CHEF SA AM PROBLEME
TIPUL E VERSAT SI STIU EU CE-I POARTA CAPUL
SEFUL E UN TIP TANAR SI DE TREABA DAR DUPA ACEEA MA PUNE PE MINE SA MA ZBAT IN INSTANTA SI CHIAR NU STIU CE SA FAC?
NU MA DOARE MANA SA FIU DE ACORD DAR TREBIUE SA STIU CE IMPLICA ASTA, DACA II DAU CONCEDIU SI II DESFAC DUPA SI TREBUIE SA REIAU PROCEDURA NU SUNT DE ACORD, MA PRESEAZA CONS DE AD-TIE
VA MULTUMESC
Din intrebarea ta eu nu inteleg niste kestii dar incerc sa le intuiesc.
Cum adica i-ai dat preaviz? Daca mai are 30 zile pana la recalcularea pensiei inseamna ca acea persoana angajata are si calitatea de pensionar. Or, fiind pensionar, nu-l poti concedia.
S-au el si-a dat demisia???
EL CUMULA PENSIA CU SALARIUL RESPECTIV ERA ANGAJAT CU CIM PE PERIOADA NEDETERMINATA LA MINE PE FUNCTIA DE DIRECTOR TEHNIC. DIN MOTIVE DE REORGANIZARE NU MAI AM NEVOIE NU E MAI JUSTIFICA ACEST POST SI AM DECIS DESFIINTAREA ACESTUIA. NORMAL TREBUIA SA-I COMUNIC ACEST LUCRU SI AM FACUT-O PRIN PREAVIZ. IN REST ESTE SPETA.
AM GRESIT?
MA INTERESEAZA MAI EXACT DACA FAC ACEST COMPROMIS SI II DESFAC CIM DUPA PREAVIZ+CO ESTE VREO PROBLEMA? CA SINGUR NU PLEACA CU TOATE CA CUMULEAZA PENSIA CU SALARIUL.
Speta e relativ simpla:
- Ori anulezi decizia de desfacere CIM, ii acorzi C.O. dupa care emiti o noua decizie prin care ii acorzi preavizul integral;
- Ramane decizia si compensezi C.O. in bani. [addsig]