avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Procedura instituire tutela ceruta de copil pentru ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Procedura instituire tutela ceruta de copil pentru parintele bolnav de alzheimer

Imi puteti spune va rog frumos care este procedura de instituire a tutelei ceruta de copil pentru unul din parinti bolnav de alzheimer, dupa Noul Cod Civil?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 10:41, 5 Februarie 2012
Actiunea se depune la judecatoria in a carei raza teritoriala domiciliaza persoana a carei punere sub interdictie se solicita.
Procedura punerii sub interdictie este una de durata deoarece dupa introducerea actiunii la judecatorie, dosarul va fi inaintat la parchetul de pe langa acea judecatorie si trimis ulterior la politie pentru efectuare cercetarilor ce se impun in astfel de cazuri si abia la finalizarea acestora procurorul va retrimite dosarul in instanta impreuna cu propunerea sa pentru solutionare.
Totodata in cadrul acestei proceduri va fi numit si un tutore care sa apere interesele persoanei respective.
Formulati actiunea, atasati actele pe care le aveti precum si acte de stare civila ale persoanei a carei interdictie se solicita si in cadrul procedurii se va efectua o expertiza medico-legala psihiatrica care va stabili lipsa de dicernamant a persoanei respective si implicit imposibilitatea sa de a se ingriji singura.
Actiunea este scutita de plata taxei de timbru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament coproprietar bolnav alzheimer GIULIAMATEI GIULIAMATEI Buna ziua Tatal meu vrea sa vanda apartamentul in care locuieste si sa se mute intr-o garsoniera. Coproprietar este mama, bolnava de dementa alzheimer ... (vezi toată discuția)
Punere sub interdictie a majorului - instanta competenta, model de cerere, legislatia aplicabila gubithebest gubithebest Am in famile o persoana de 28 de ani care sufera de o boala mintala dobandita la nastere (creierul ei dezvoltantu-se insuficient). Intrebarile mele sunt ... (vezi toată discuția)
Valabilitate procura sony65 sony65 As dori sa stiu cat timp este valabila o procura. Pe es scrie doar: ,,Prezentul mandat este valabil pana la revocare'' Multumesc (vezi toată discuția)