avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Valabilitate procura
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Valabilitate procura

As dori sa stiu cat timp este valabila o procura. Pe es scrie doar: ,,Prezentul mandat este valabil pana la revocare''
Multumesc
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 12:39, 13 Septembrie 2019
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua, am si eu o nelamurire: eu sunt unica fiica a mamei mele si dansa mi-a facut procura generala sa o reprezinta in toate. Procura face trei ani in octombrie si intre timp, mama s-a imbolnavit de Alzheimer. Mama este parte intr-un certificat de mostenitor si nu mai este in stare sa se reprezinte, nici nu ma mai recunoaste. Daca eu sunt singura mostenitoare, se poate aplica art. 88 din NCC si manndatul sa ramana in vigoare? Nu vreau sa o pun sub interdictie, mi se pare nefiresc. Va multumesc.
Discernamantul a existat cand a fost perfectata procura.

Asadar, aceasta produce efecte juridice.

In baza procurii speciale, realizati obiectul acesteia.( fiind un contract de mandat ).

Ulterior, pentru alte formalitati, va fi necesara punerea sub interdictie.

Punerea sub interdictie atrage desemnarea unui tutore, respectiv a unui curator special pe parcursul procesului civil, care sa reprezinte interesele persoanei afectata din punct de vedere psihic.

Competenta material , teritorial si functional este judecatoria in a carei raza teritoriala domicilieaza cel care sufera de o boala psihica.

Va fi dipusa o expertiza medico-legala,pentru a se constata daca lipseste efectiv disernamantul.

Trebuie atasate acte medicale.Pot fi audiati martori, care sa releve manifestarile persoanei care sufera de ALZHEIMER.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrarea bunurilor unei persoane majore bolnava psihic miha2012 miha2012 Matusa mea, care locuieste in prezent cu mine si mama mea , mi-a facut o procura notariala, dupa obtinerea discernamantului de la I.M.L., pentru a-i vinde un ... (vezi toată discuția)
Obtinere tutela bolnav psihic Yrreall42 Yrreall42 Buna ziua !Tatal meu este diagnosticat cu alzheimer si parkinson. Este agresiv,alcoolic si aduna lucruri din gunoaie permanent. Nu se poate comunica cu el ... (vezi toată discuția)
Tutore? elena1990 elena1990 1. Sunt mama unei persoane in varsta de 19 ani cu handicap grav inca din primii ani de viata ( fara discernamant ). Are insotitor permanent. E necesar sa ... (vezi toată discuția)