avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... despre sistarea pensiei de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

despre sistarea pensiei de intretinere

Buna ziua.
Pe 03.11.2011 am avut proces in vederea sistarii pensiei de intretinere a copilului dintr-o prima casatorie,in varsta de 20 de ani,pe motiv ca acesta a terminat liceul, nu a luat bacalaureatul nici in sesiunea din toamna si nu isi mai continua studiile.Pana la data procesului,copilul a depus la dosar o adeverinta precum ca urmeaza un curs de ,,inspector referend" pe o perioada de doua luni. Procesul a fost amanat pentru data de 02.02 2012,pentru neprezentarea partilor.Am introdus actiune pentru judecarea cauzei in lipsa partilor.Solutia tribunalului din data de 02.02.2012 a fost << Respinge cererea ca fiind neintemeiata >> .De ce mi s-a respins cererea ? Pana la urma ce sa cred? Ce intelegeti dvs. prin continuarea studiilor,ca legea invatamantului nu imi este clara. De exemplu daca un copil face cursuri de 1-2 luni pentru o calificare dupa care ,,ia o pauza"de vre-o 2,3,4,5-6 luni apoi mai face un curs ...etc pana la varsta de 26 ani. Sunt obligat sa-i platesc in tot acest timp pensie de intretinere ? Pentru ca acest lucru nu mi se pare normal. De aceea,repet nu inteleg decizia presedintelui de instanta.Ce se mai poate face in acest caz(contestatii,mers mai departe )?
Trebuia sa mergeti la judecata sa va aparati, sa angajati un avocat ,acum asteptati8 sa primiti sentinta si formulati recurs motivat in 15 zile de la primire.
D-na avocat,va multumesc mult pentru atentia acordata si pentru sfat.Eu nu am vazut in acest caz ,ceva atat de complicat incat sa fiu nevoit a ma prezenta la judecata(mai ales ca am cerut judecarea in lipsa) sau sa fiu reprezentat de catre un avocat,care sa faca ce? Sa-i repete presedintelui de complet ceea ce avea in clar in documentele depuse la dosar?Nu mi-am imaginat nici o clipa ca se poate taragana o sentinta in asa fel .Ce sa mai zic de dosare cu mult mai grele.Se zice ca justitia e oarba si face dreptate.In cazul meu(si nu numai.e plina tara) cred ca presedintele de complet a facut exces de zel si a abuzat de functie,crezandu-se probabil buricu' pamantului.Imi pare rau s-o spun.
P.S.- (Daca ar fi fost un copil bun,de care sa fiu mandru, nu as mai fi ajuns aici.Din contra i-as fi platit pensie de intretinere pana la 30 de ani nu pana la 26 ,dar pentru ca nu mi-a purtart respectul ,nu-mi merita atentia.Asta este. ).
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Februarie 2012
gavrileusebiu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce statut a avut copilul meu in septembrie? elev sau student??? ana123 ana123 Va multumesc pentru raspunsul dat. Am, o rugaminte, sa-mi mentionati Legea si articolul din care dvs. ati citat urmatoarele: \"Plata pensiei de intretinere ... (vezi toată discuția)
Avocat urgent pentru obtinerea autoritatii parintesti unice (dovezi consum de droguri, corupere de minori, act sexual cu minori) Ana Ciodar Ana Ciodar Buna ziua! Vreau sa intru in contact cu un avocat cu care sa colaborez pentru reprezentare pe urmatoarea speta: Obtinerea exercitarii autoritatii parintesti ... (vezi toată discuția)
Proces pentru pensie alimentara AdrianaRadovan AdrianaRadovan Buna ziua, Am implinit 18 ani de curand si tatal meu biologic nu imi mai trimite pensia alimentara; mi s-a spus ca trebuie sa deschid un proces pentru ai ... (vezi toată discuția)