avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale vreau sa imi vand partea din firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

vreau sa imi vand partea din firma

va rog sa ma ajutati cu un raspuns. am o firma cu 2 asociati, si vreau sa-mi vad doar eu partea. momentan asociatul nu doreste sa-mi cumpere partea, iar eu vreau sa o vand. ce trebuie sa fac in acest caz?
Quartila a scris:

Unde scrie ca nu se pot vinde ?! Este fals acest lucru.
Da, se pot vinde oricare persoane care este interesata. Acest lucru se poate face doar dupa refuzul asociatului sau asociatiilor, de cumpara partile sociale detinute de cedent.
Ar trebui sa luati in calcul faptul ca o societate ce nu are un asociat unic trebuie sa aiba consiliu de administratie. Iar acesta hotareste si decide ce anume face societatea constituita prin libera asociere.
Iar membri ce se opun hotararilor acesteia, sau dovedesc rea credinta pot fi exclusi din societate, in urma unei actiunii in instanta.
Drept urmare, puteti vinde partile sociale detinute, daca aveti cui, evident.


Am subliniat ca asa cum este prezentata chestiunea se deduce ca este vorba de un SRL, astfel ca va recomanvd sa cautati si sa cititi: - LEGE 31/1990, (r) [M.Of.1066/2004.11.17]cu modificarile si completarile ulterioare, art.202.

Deci in limbaj juridic in acest caz SRL nu exista posibilitatea incheierii vreunui act de vinzare-cumparare de parti sociale, care nu sunt titluri de valoare, precum in cazul SA ori SCA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl cu trei asociati banad banad Buna in seara! In cazul unui SRL cu trei asociati unul dintre ei doreste cesionarea partilor sale sociale iar in actul constitutiv se prevede ca aceasta ... (vezi toată discuția)
Transmiterea de parti sociale catre persoane din afara societatii Ramona.Ciobota Ramona.Ciobota Buna ziua, as dori sa stiu daca transmiterea de parti sociale catre o persoana din afara societaii este permisa fara acordul tutror asociatilor. actul ... (vezi toată discuția)
Doresc sa renunt la partile mele sociale. user1984 user1984 Sunt asociat intr-un SRL cu 45% (9 parti sociale). Partenerul meu are 55% (11 parti sociale). Tot el detine si functia de administrator al firmei. Activitatea ... (vezi toată discuția)