avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Datorie mostenita
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Datorie mostenita

Buna ziua....cunosc pe cineva care a luat un credit ipotecar si dupa cativa ani nu a mai reusit sa plateasca si a pierdut casa,ramanand cu o datorie destul de mare....intrebarea este avand un copil minor si nereusind sa plateasca datoria cumva o va mosteni copilul?.......Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters194995 , utilizator 20:08, 5 Februarie 2012
Depinde de perioada, dar se va prescrie.
Daca nu este decedat, copilul nu are ce mosteni. Daca nu poate fi executat titularul, se va ajunge dupa 3 ani la termenul de prescriptie (3 ani de la ultima plata sau de la intreruperea termenului)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere datorie dupa 3 ani de indemnizatie ccc Cozmin880 Cozmin880 Buna dimineata, as vrea sa deslusesc un mister care pune in dificultate multi oameni. Va rog sa imi oferiti daca se poate o informatie legata de executarea ... (vezi toată discuția)
Notificarea sau contactarea recuperatorilor intrerupe prescriptia de 3 ani? cyan cyan Am primit o notificare pe numele mamei de la o firma de recuperari pentru o creanta la un furnizor de telefonie fixa magenta. Suma nu este mare, vreo 50 lei. ... (vezi toată discuția)
Succesiune covaci112233 covaci112233 Buna seara.socrul meu a decedat de peste 3 ani,in urma lui au ramas 3 copii majori(soacra a decedat inainte),2 au renuntat la succesiune prin notar iar nevasta ... (vezi toată discuția)