avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare casa

Am o casa de vanzare iar cumparattorul nu are toti banii, exista vreo varianta legala de a plati diferenta in rate lunare? Exista vreun risc ca , cumparatorul sa fie la un moment dat in imposibilitate de a-si plati ratele si implicit sa raman pagubas?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriana Olteanu , Avocat 15:27, 4 Februarie 2012
Incheiati un contract de vanzare cumparare in care sa includeti clauza ca pretul va fi achitat in mai multe rate stabilind clar si valoarea fiecarei rate si data la care aceasta trebuie achitata. Inscrieti in cartea funciara privilegiul dvs asupra pretului neincasat, ca masura de asigurare avand posibilitatea de urmarire a bunului imobil in proprietatea oricui s-ar afla pentru recuperarea pretului neachitat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare imobil in rate r111 r111 Va rog sa mi spuneti, Doresc sa vand un imobil. Cumparatorul mi a oferit 40.000euro cu plata in 4 transe in decurs de un an. Va rog sa mi spuneti ce acte se ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare apartament in doua transe ionelalupas ionelalupas Sunt vanzatorul unui imobil, iar cumparatorul o sa faca plata in doua transe 80% din pret la incheierea contractului de vanzare-cumparare si 20% peste 3 luni. ... (vezi toată discuția)
Ce este mai bine: contract de vânzare-cumpărare în care să se specifice avansul dat și ratele, sau antecontract? Calin Daniela Calin Daniela Ce este mai bine sa inchei un contract de vanzare cump teren in care sa se specifice avansul dat si ratele ce urmeaza a fi date sau un antecontract pt avansul ... (vezi toată discuția)