Buna ziua am urmatoarea problema daca ma poate ajuta cineva
Am un copil i virsta de un an fara a fi casatorit legitim cu mama acestuia,acum 3 zile aceasta a parasit domiciliul luind si copilul cu ea,acum ea nu ma lasa sa vad copilul si traiesc 7 persoane intr o garsoniera.eu vreau sa primesc custodia copilului deoarece aceasta este f saraca si nu are conditii pt cresterea lui.am mers la pol dar au spus ca u mai exista parasire de dom,si sa merg la protectia copilului.Ce ma sfatuiti sa fac sa pot cit mai urgent sa iau copilul deoarece este mai sesibil si bolnavacios.Acestia sut de etnie roma si au un temperament agresiv deci i mi este imposibil sa merg sa il vad macar.Astept raspunsul d voastra ptr a sti macar primii pasi.Mometan nu i mi permit un avocat.Multumesc frumos
Ordinea este :
1.-actiune prin care solicitati exercitarea autoritatii parintesti comune sau exclusive ( aici ramane sa decideti pe ce varianta mergeti in functie de ce probe aveti ) , stabilirea domiciliului minorului la dvs., si stabilirea pensiei in favoarea minorului.
2.- se formuleaza actiunea de mai sus si apoi se solicita un certificat de grefa instantei si apoi se formuleaza ordonanta presedintiala cu primele 2 capete de cerere si se depune certificatul de grefa impreuna cu celelalte inscrisuri pe care le folositi ca probe.
3.- puteti incerca si cu plangere la DGASPC, insa am rezerve in vreo rezolvare.
Angajati avocat pentru ca nici nu visati ce " lupta " va asteapta mai ales ca vorbim de un copil de un an , iar daca credeti ca e o lupta pe care sa o duceti singur fara consiliere juridica va inselati.
buna ziua,maine am o ordonanata prezidentiala ptr incredintare minor dela fosta mea concubina cu toate ca copilul a fost bolnav si am cheltuit f mult cu baiatul,deoarece aceasta i a dat medicamente dupa bunul plac si l a imbolnavit de stomac.ea cere incredintarea justificind ca baiatul se afla sub medicatie cind l am luat,dar copilul se afla sub medicatie la mine,eu am mers si i am dus baiatul nestiind ca aceasta m a dat in judecata sa fie si cu ea ca este mama apoi mi au sosit citatiile.avocatul care l am consultat nu mi l pot permite deoarece am cheltuit f mult cu copilul 2 saptamani cu tratamente si analize.Acum nu stiu ce sa cer maine la ordonanata deoarece copilul are 2 3 luni de tratamentcite 15 zile pe luna,aceasta traieste tot in acea garsoniera cu alte 5 persoane,copilul iar asculta manele,si telenovele indiene,nu ii respecta regimul nu i a cumparat un tratament si refuza sa mai mi l dea.Nu stiu ce sa fac la ordonanta maine si cum sa justific ca minte tot ce a scris,sa pot ca macar pina i si revine copilul sa fie linga mine.Procesul este pe 5 si pina se va termina dureaza.Eu o am doar pe retele de socializare unde ea recunoaste ca nu a dus copilul la spital si ea dat medicamente fara consultanta medicala,la data cind spune ca venea zi de zi la mine la poarta dupa baiat ea de fapt se afla la o discoteca,si i si creea cont pe fb cu poze indecente.inregistrari pe tlf cum ea de fapt nici macar nu gateste pt copil ,le pot folosi ca probe?
Dar ce trebuie sa fac maine la ordonanata ca sa i mi fie mie copilul incredintat pina la solutonarea procesului?
1. trebuie sa va opuneti la ordonanta presedentiala deoarece nu ami exisat urgenta , copilul fiind la ea.solicitati respingerea.
2. faceti plangeri pensta plangeri la protectia copilului , la autoritateatea tutelara si la politie pentru rele tratamednte si abuz. va trebuie martori. pe fond, solicitati si expertiza IML la Istitutul de medeicina legala pentriu a evalua starea copilului.
fara avocat aveti sanse minime....cautati-va un avocat tanar( in avocatura), si tenace ca sa va asiste.
Divort
ContSters133679
buna seara.revin si eu cu o intrebare.vreau sa divortez dar pn la terminarea divortului vreau sa plec cu copilul in strainatate.am inteles ca se poate cere un ... (vezi toată discuția)