avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Confidentialitatea veniturilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Confidentialitatea veniturilor

Buna ziua!

Realizez venituri din contracte de drepturi de autor, unele si cu televiziunea publica. De curand, venitul meu a fost facut public, nu de mine sau de tvr, ci de o parte terta, pe un blog public. Nu sunt de acord si nu mi se pare normal, ce pot sa fac in aceste conditii?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:15, 5 Februarie 2012
Daca terta persoana nu a aflat de la dvs. inseamna ca a aflat de la angajator, astfel angajatorul a incalcat art 158 alin. (1) din Codul muncii si puteti depune plangere la ITM
Alex_Munteanu a scris:

Daca terta persoana nu a aflat de la dvs. inseamna ca a aflat de la angajator, astfel angajatorul a incalcat art 158 alin. (1) din Codul muncii si puteti depune plangere la ITM

:-/
Este vorba despre venituri obtinute in baza unui contract de drepturi de autor ... acestea nu intra sub incidenta atributiilor ITM-ului ....

Art.158 C.mun. invocat de dvs prevede :
Durata concediului pentru formare profesională nu poate fi dedusă din durata concediului de odihnă anual şi este asimilată unei perioade de muncă efectivă în ceea ce priveşte drepturile cuvenite salariatului, altele decât salariul. ... se observa ca nu are nicio legatura cu subiectul acestui topic.

p.s.
cred ca este mult mai bine daca nu am da raspunsuri doar de dragul postarii ....:(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Curs zile libere alinus1128 alinus1128 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si sa imi spuneti daca atunci cand un functionar public merge la un curs de 7 zile, in interes de serviciu, in alta ... (vezi toată discuția)
Concediul de studii constituie vechime in munca? tudoranca tudoranca Buna ziua, As vrea sa stiu daca se considera vechime in munca concediul fara plata pentru studii. Mentionez ca lucrez intr-o companie de telecomunicatii si ... (vezi toată discuția)
Concediu de studii fara plata palltina palltina Buna ziua, As dori sa stiu daca exista posibilitatea sa iau o luna concediu fara plata pentru un \\\\"summer school\\\\"? Pe langa aceasta periada mai pot ... (vezi toată discuția)