avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... DIVORT
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

DIVORT

1.In cazul unui divort amiabil,cu doi copii majori,unul foarte bolnav(25ani), in incapacitate de a se descurca singur,ce va ramane la mama,tatal este obligat sa plateasca pensie alimentara?Mentionez ca acel copil bolnav beneficiaza de pensia proprie,iar mama de asemenea are pensie.Al doilea copil este student,la o facultate de stat,la zi.Sotul este salariat.
2.Daca cererea de divort a fost inaintata de sotie si sotul se muta din apartament inainte de sentinta,acesta din urma va fi dezavantajat la partaj?
Cel mai recent răspuns: madalinamarachiriac , utilizator 10:31, 5 Februarie 2012
1. Puteti cere pensie alimentara atat timp cat nu se poate intretine singur, iar obligatia de sustinere a copiilor subzista si dupa divort.
2. Nu face diferenta la partaj.
Va multumesc pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avere nedeclarata in momentul divortului. pensie alimentara. AlinMuresan222 AlinMuresan222 Buna ziua. Voi incepe cu o scurta prezentare a situatiei: parintii au divortat in 2014, fiind amandoi proprietari ai unui apartament. In urma divortului, au ... (vezi toată discuția)
Divort madalinamarachiriac madalinamarachiriac In conditiile unui divort,la notar,cu cerintele sotiei(mentionez ca aceasta pretinde mai mult de 50% din bunurile dobandite+pensie alimentara,cu pretextul ca ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara MisteriosulDCO MisteriosulDCO Buna ziua! Povestea mea incepe cu fosta nevasta, cu care am fost casatorit 7 ani, in urma casatoriei a rezultat o fetita. in urma cu 2 ani jumatate am ... (vezi toată discuția)