avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... inregistrare plata utilitati in RJIP
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

inregistrare plata utilitati in RJIP

Pt ca am gasit pe forum intrebari pt Fisa de operatiuni diverse si raspunsuri contradictorii,doresc sa stiu daca e buna concluzia la care am ajuns:
1)in RJIP trec platile care reprezinta cheltuieli deductibile plafonat,resp utilitatile,cu suma intreaga de pe chitanta,chiar daca factura este emisa pe numele proprietarului spatiului unde eu am Contract de comodat si platita de catre acesta ,cu chitanta pe numele lui
2)in fisa de operatiuni diverse pt utilitati trec aceeasi suma totala, de pe facturile de utilitati
4)in Jurnalul de operatiuni diverse trec cota platita de mine la utilitati,reprezentand cheltuiala deductibila pe care am facut-o
5)in Centralizatorul de cheltuieli nedeductibile trec restul sumei (practic,plata facuta pt utilitati,din partea proprietarietarul spatiului).

E bine pana aici?
Ultima modificare: Duminică, 5 Februarie 2012
ismi3ismi, utilizator
Cel mai recent răspuns: ismi3ismi , utilizator 11:38, 5 Februarie 2012
Nu, Dvs, treceti numai cota aferenta platii care va revine conform Contractului de comodat incheiat. Cum sa treceti in RJIP o suma pe care nu ati achitat-o Dvs.? Chitanta este emisa pe numele proprietarului, nu pe PFA. De exemplu,daca dintr-un total de 300 de lei achitati de catre proprietar, Dvs. ati platit acestuia doar 200 de lei, aceasta suma o treceti in RJIP. Faceti Dispozitie de plata catre proprietar cu suma pe care i-ati achitat-o, pe verso va semneaza ca a primit acei bani si anexati o copie dupa chitanta cu care acesta a platit utilitatile. Aceasta este documentul justificativ pentru plata sumei efectuata de catre Dvs.
Am inteles.Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare registru incasari si plati SPANU CORINA SPANU CORINA Buna ziua , as avea o intrebare in legatura cu completarea registrului incasari si plati, si anume: cand il voi completa vor trebui sa reaiasa toate ... (vezi toată discuția)
Pfa-fisa de operatiuni diverse VvalentinaA VvalentinaA Buna ziua, Sunt PFA si as dori sa ma ajutati cu o informatie referitoare la completarea fisei pentru operatiuni diverse si implicit a jurnalului privind ... (vezi toată discuția)
Documente necesare pfa earlysunset earlysunset Buna ziua! Am mai multe intrebari referitoare la documentele pe care trebuie sa le intocmeasca o PFA nepletitoare de TVA, in sistem real: 1. Din cat m-am ... (vezi toată discuția)