avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

In conditiile unui divort,la notar,cu cerintele sotiei(mentionez ca aceasta pretinde mai mult de 50% din bunurile dobandite+pensie alimentara,cu pretextul ca unul din cei 2 copii,major,cel ce ramane cu ea e bolnav grav),iar celalalt copil tot major,ce urmeaza cursurile unei universitati de stat la zi,nu este luat in calcul deloc(considera ca nu are nici o obligatie fata de al doilea copil).Sotul este salariat.Cum se procedeaza?Este legea de partea ei?Exista riscul pentru cel de al doilea copil sa ramana pe drumuri?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:07, 6 Februarie 2012
Daca mama a parasit un copil din prima casatorie,am inteles ca a parasit domiciliul,poate fi folosit acest lucru impotriva ei,pentru a lua copilul bolnav de la ea?
Nu cred ca va conta acest aspect, pe acest copil l-a ingrijit de cand l-a nascut.
Bolnavul e pus sub interdictie, mama e tutorele lui ?
Oricum, ingrijirea bolnavului nu are legatura cu divortul parintilor si partajului, daca parintii dvs au hotarat ca mama sa ingrijeasca de acest copil si tata sa cedeze din cota lui, nu aveti ce face.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile la divort andrey-mihaiescu andrey-mihaiescu Buna ziua! Am in familie urmatoarea situatie: propietarul unei locuinte are un baiat adoptat (nu are copii naturali) acesta la randul lui este casatorit si ... (vezi toată discuția)
Redeschidere partaj ContSters287120 ContSters287120 Buna ziua, Sotul a divortat de fosta sotie in urma cu 7 ani. In urma divortului, cei doi copii au ramas in ingrijirea mamei, iar acesteia i-au ramas la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am o fata din prima casatorie si un baiat din cea dea ... Ciprian 77 Ciprian 77 Buna ziua!Am o fata din prima casatorie si un baiat din cea dea doua casatorie.Fata e cu mama ei plecata in strainatate are domiciliul in afara tarii.As vrea ... (vezi toată discuția)