avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare bani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare bani

Buna ziua!
Imi puteti da un sfat, va rog, in urmatoarea problema?
Recent am cumparat un autoturism. Vanzatorul avea o datorie la directia fiscala (impozit pt masina). Pentru a putea inmatricula autoturismul am platit eu acea datorie.
Vanzatorul nu mai vrea sa imi restituie acei bani. In ce temei as putea sa recuperez suma platita in numele lui? Exista vreo dispozitie legala care imi da acest drept?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: GeorgeG , utilizator 13:51, 5 Februarie 2012
asa ceva nu se face.
poate ca asta era si scopul celui care "vindea"masina,sa-si plateasca darile la stat.
ca sa recuperati suma ar fi bine sa aveti martori ca i-ati dat acei bani.
alta data faceti macar un act cu martori ca dati o suma de bani.
In opinia mea, va incadrati in cazul de subrogatie legala in drepturile creditorului, reglementat de dispozitiile art.1596 lit.a Noul Cod Civil.
da. puteti formula o actiune in pretentii pentru suma pe care ati platit-o la finante in numele vanzatorului. Printre temeiuri se poate indica si art. 1593 si urmat Cod Civil
Va multumesc pt raspunsuri!
Chitanta de plata e pe numele meu, asa ca dovada exista.
Inainte sa il actionez in justitie, ma gandeam sa ii trimit o notificare. Nu stiu insa ce articole sa invoc. Ma gandeam eventual si la o imbogatire fara justa cauza. Ce spuneti?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare bunuri detinute fara drept oti oti care este calea cea mai potrivita in instanta pt a recupera niste bunuri(masini-utilaje) proprietatea unei firme aflate la o persoana care le retine fara ... (vezi toată discuția)
Cum pot recupera contravaloarea serviciilor de la un parlamentar tepar???? bms bms Parca desprins din filmele americane alea cu p..... .Acum o luna si ceva sotia parlamentarului ( industrias local) a solicitat servicii pt nunta copilului.... ... (vezi toată discuția)
Girant VONPAUL006 VONPAUL006 AM SEMNAT PE UN CONTRACT DE IMPRUMUT DE LA O BANCA CA GIRANT, FARA SA GIREZ CU NICI UN BUN. DIN PACATE BANII NU AU FOST RESTITUITI ... (vezi toată discuția)