avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casa construita in extravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casa construita in extravilan

Buna ziiua, doresc si eu asistenta din partea cunoscatorilor intr-o problema de interes personal!
In primul rand as vrea sa-mi spuneti daca detin o parcela de teren extravilan si vreau sa-mi construiesc acolo o locuinta in prima faza ca si anexa gospodareasca (desi ea va fi casa) ulterior pot sa trec acest teren in intravilan sau daca o face primaria prin elaborarea unui PUZ ce trebuie sa fac eu apoi ca de la o anexa gospodareasaca sa trec la o casa;
In al doilea rand vreau sa stiu daca se poate declara la serviciul de evidenta a populatiei si se poate solicita domiciliul acolo.


V-as ruga daca puteti sa ma ajutati si cu cev alegislatie in domeniu, sa vad cum trebuie procedat.

Mentionez ca am o parcela de 500 mp in extravilan si vreau sa-mi fac o casa.....cum reusesc sa construiesc acolo o casa cum pot obtine mutatie ca si domiciliu stabil la acea adresa si cum pot sa fac sa construiesc fara sa eludez legea....


Va multumesc anticipat si astept pareri!
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 17:56, 5 Februarie 2012
Nu puteti in niciun caz sa treceti dumneavoastra terenul in intravilan chiar daca construiti. Totul se construieste pe baza de autorizatie, altfel riscati sa fie demolata constructia. in legatura cu mutatia las pe altcineva mai informat sa va raspunda
sa eludati legea inseamna sa o ocoliti insa folosind parghii "legale".
nu cred ca cineva va va da o autorizatie de constructie pe un teren extravilan.
ati mers la primarie ?
daca in proiect este ca acea zona sa devina inttravilan ar mai fi sanse.
am inteles ca in unele zone sau dat autorizatii de constructie unor tineri casatoriti carora tocmai primaria le-a dat teren si in extravilan urmand ca in viitorul apropiat acele parcele sa fie incluse in intravilan.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Introducere teren extravilan în intravilan și construire locuintă bojflav bojflav Bună! Sunt proprietarul unui teren extravilan, situat exact în limită cu intravilanul localității, peste drum de mine sunt construite case. În ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie casa - teren extravilan beatrice_b beatrice_b Buna seara, Detin un teren situat la marginea orasului, dincolo de centura, in extravilan- suprafat 368 m2. Mentionez faptul ca terenul este inregistrat ... (vezi toată discuția)
Trecerea din teren extravilan in teren intravilan MariaAna2211 MariaAna2211 Buna ziua, am si eu o problema legata de trecerea unui teren extravilan in teren intravilan , Precizez faptul ca pe terenul extravilan care se doreste a fi ... (vezi toată discuția)