avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... deschidere proces de catre pers cu handicap psihic
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

deschidere proces de catre pers cu handicap psihic

as dori sa stiu ce sanse sunt daca deschide proces pentru o anumita cauza o persoana cu handicap psihic(gradul III).multumesc
Cel mai recent răspuns: Adyna2006 , utilizator 19:36, 5 Februarie 2012
Daca persoana este interzisa judecatoreste, nu are capacitate procesuala de exercitiu si ca urmare nu poate sta singura in judecata.Are nevoie de un reprezentant legal.
Multumesc pentru raspuns,ma gandeam cat de eficienta este cererea persoanei bolnave,poate fi luata in considerare o asemenea cerere in conditiile in care acea persoana este diagnosticata(de catre medic)bolnava psihic gr.3?
nu poate fi luata in considerare decat daca e faacuta de reprezentantul legal , sau spre exemplu de procuror care in temeiul art. 45 C.pr.civ. poate introduce actiuni civile in numele persoanelor incapabile, disparute
Ultima modificare: Duminică, 5 Februarie 2012
ContSters239354, utilizator
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schizofrenia si plangerea penala CorryB CorryB Buna ziua! Am o nedumerire. Daca o persoana - diagnosticata schizofrenica - face plangere penala impotriva unei alte persoane, aceasta plangere poate fi ... (vezi toată discuția)
Pensie medicala as dori, va rog, sa stiu daca este o solutie la urmatoarea situatie: ... alpha_gigi alpha_gigi As dori, va rog, sa stiu daca este o solutie la urmatoarea situatie: Persoana de 60 de ani, cu probleme de sanatate mintala de 20 de ani; vechime in munca ... (vezi toată discuția)
Evacuarea uzufructuarului Am facut un contract de vanzare-cumparare cu drept de uzul fruct viager cu o persoana handicapata(adica este surd).Avea ca si clauza speciala sa-si plateasca ... (vezi toată discuția)