La o licitatie cu executor bancar, la al doilea termen se reduce pretul cu 75%, dar toate ofertele sunt sub pretul cerut de banca.
Eu am oferit pretul cel mai mare dintre toti licitatorii, oferta reala, cautiunea de 10%, dar nu mi s-a intocmit PV de adjudecare pe motiv ca pretul este mult sub cel dorit de creditor (banca).
Este legal cum a procedat executorul, tinand cont si de prev. art. 509 alin 5 C.proc. civ.?
M-ar ajuta ceva din jurisprudenta.
O firma care a luat credit si a garantat cu un imobil, nu poate fi catalogat "firma fantoma". Legat de incercarea dumneavoastra de a-l scoate vinovat pe executor, adica o persoana care actioneaza in baza dispozitiilor primite de la superiori, este destul de urata, sa nu ma exprim altfel.
Pacat ca in tara asta, inclusiv aceste forumuri sunt folosite pentru a obtine prin "mismacuri" bunuri la un pret de nimic.....
In alta ordine de idei, ati mentionat ca este vorba de termenul 2 de licitatie. In aceasta situatie nici codul de procedura nu va permite sa "cumparati" imobilul la cel mai mare pret oferit, atata timp cat acesta este sub 75% din pretul de evaluare. Cu alte cuvinte la T2 daca nu s-a adjudecat imobilul sub 75%, executorul a procedat perfect legal.
Licitatie
crismiti
Am niste nelamuriri privind licitatiile. Va expun situatiile cu care m-am intalnit:
1) Executorul mi-a spus ca banca care a cerut executarea nu accepta mai ... (vezi toată discuția)