avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Adjudecare la cel mai mare pret oferit
Discuție deschisă în Executare silită

Adjudecare la cel mai mare pret oferit

La o licitatie cu executor bancar, la al doilea termen se reduce pretul cu 75%, dar toate ofertele sunt sub pretul cerut de banca.
Eu am oferit pretul cel mai mare dintre toti licitatorii, oferta reala, cautiunea de 10%, dar nu mi s-a intocmit PV de adjudecare pe motiv ca pretul este mult sub cel dorit de creditor (banca).
Este legal cum a procedat executorul, tinand cont si de prev. art. 509 alin 5 C.proc. civ.?
M-ar ajuta ceva din jurisprudenta.
Cel mai recent răspuns: magyari , utilizator 10:21, 9 Februarie 2012
O firma care a luat credit si a garantat cu un imobil, nu poate fi catalogat "firma fantoma". Legat de incercarea dumneavoastra de a-l scoate vinovat pe executor, adica o persoana care actioneaza in baza dispozitiilor primite de la superiori, este destul de urata, sa nu ma exprim altfel.

Pacat ca in tara asta, inclusiv aceste forumuri sunt folosite pentru a obtine prin "mismacuri" bunuri la un pret de nimic.....

In alta ordine de idei, ati mentionat ca este vorba de termenul 2 de licitatie. In aceasta situatie nici codul de procedura nu va permite sa "cumparati" imobilul la cel mai mare pret oferit, atata timp cat acesta este sub 75% din pretul de evaluare. Cu alte cuvinte la T2 daca nu s-a adjudecat imobilul sub 75%, executorul a procedat perfect legal.
Ultima modificare: Joi, 9 Februarie 2012
magyari, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibilitatea creditorului de a impune un preț minim de adjudecare ContSters95306 ContSters95306 Poate creditorul impune ca vânzarea la licitație a unui imobil urmărit silit să nu se facă sub un anumit preț ? De exemplu, o bancă specifică în ... (vezi toată discuția)
Intrebari referitoare la o licitatie la executor judecatoresc omisi omisi Buna seara. Vreau sa cumpar un imobil casa + teren dat in executare la executor judecatoresc de catre o banca. Pretul actual este mai mic cu 25% fata de ... (vezi toată discuția)
Licitatie crismiti crismiti Am niste nelamuriri privind licitatiile. Va expun situatiile cu care m-am intalnit: 1) Executorul mi-a spus ca banca care a cerut executarea nu accepta mai ... (vezi toată discuția)