avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cheltuieli de judecata

Buna ziua. va rog sa ma lamuriti si pe mine
daca reclamantul nu isi mai plateste avocatul ,(reclamantul asa sustine ca nu i-a mai dat bani avocatului de cand s-a suspendat procesul iar acum s-a reluat ) avocatul totusi continua procesul pentru clientul fara a-i cere bani iar paratul nu se prezinta si procesul se judeca in lipsa,poate avocatul sa pretinda ca paratul sa ii plateasca lui banii,onorariul. (proces de divort cu minor)
Cel mai recent răspuns: ContSters239354 , utilizator 12:24, 6 Februarie 2012
da. daca nu s-a reziliat contractul de asistenta juridica prin acordul partilor
Daca avocatul se prezinta inseamna ca clientul nu si-a retras mandatul acordat avocatului si nu este vorba de o judecata in lipsa.
Potrivit Legii care reglementeaza aceasta profesie, contractul de asistenta juridica constituie titlu executoriu, astfel ca pentru recuperarea onorariului se poate adresa executorului judecatoresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la un avocat silviu_1111 silviu_1111 Buna seara,daca am semnat un contract de asistenta juritica la un avocat ,procesul nu a inceput si nici nu mai vreau sa incep nici un proces din lipsa de ... (vezi toată discuția)
Onorariu de succes poate fi ,,cheltuiala de judecata''? Simona Maria Simona Maria Buna ziua! Sunt avocat de putin timp si am urmatoarea situatie: am stabilit un onorariu de succes cu clientul; ajung in faza de executare si executorul imi ... (vezi toată discuția)
Imputernicire avocatiala nelegala - obligatia instantei? Micaly Micaly Buna ziua Ce obligatii ii revin instantei in cazul in care, in sedinta, i se atrage atentia asupra faptului ca aparatorul unei parti nu are o imputernicire ... (vezi toată discuția)