avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... promovare functionari publici
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

promovare functionari publici

As dori sa aflu daca perioada in care am fost in concediu pentru crestere copil se ia in calcul la vechime pentru a promova in grad.Conform legislatiei in vigoare ( HG 611/2008) pentru a promova in grad trebuie sa indeplinesc cumulativ urm:
- 4 ani vecime pe grad ( sunt pe gradul expert asistent din aug 2001)
- 2 ani vechime treapta ( am obtinut treapta 2 in luna martie 2006; in perioada mai 2006-noiembrie 2007 am fost in concediu de crestere copil). Am dreptul sa candidez la examenul de promovare in grad?. De la departamentul resurse umane mi s-a comunicat ca nu am vechime pe treapta. As dori sa aflu conform carui cadru legal concediu pentru crestere copil nu se i-a la vechime. Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 3 Noiembrie 2008
alina_ung, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:33, 3 Noiembrie 2008
Art.18 alin.7 din OUG nr.148/2005 prevede ca, perioada concediului pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau de până la 3 ani în cazul copilului cu handicap constituie vechime în muncă şi în serviciu, care se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu aceasta.
Ultima modificare: Luni, 3 Noiembrie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovare functionari publici alina_ung alina_ung Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema: indeplinesc conditiile sa particip la examenul de promovare in grad? Sunt expert asistent din ... (vezi toată discuția)
Promovare functionar public VICTORIA012 VICTORIA012 Va rog sa-mi spuneti de ce nu se tine cont de prevederile OG 148/2005 si OG 124/2011 atunci cand mamicilor care s-au intors din concediul pt cresterea ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca dupa concediu de cresterea copilului t_iulya t_iulya Buna ziua, Va deranjez cu urmatoarea problema. Lucrez in mediu bugetar din 2004 pana in prezent. In aceasta perioada am avut doua concedii de cresterea ... (vezi toată discuția)