Buna seara!
Dragi avocati ,consultanti si voi colegi forumisti va rog dati-mi si mie citeva informatii.
Am o hotarare jud. care il obliga pe primar sa-mi elibereze titlu de propr.asupra unei suprafete forestiere si sa-mi plateasca chelt de jud 600 ron.Hotarirea a ramas definitiva si irevocabila pe data de 06.11.2007.Prin luna mai 2008 am facut plingere penala impotriva lui si in timpul investigatiilor mi-a dat un proces verbal de punere in posesie si am renuntat la plingere. Am tot asteptat titlul de propr.si cum nu mai venea m-am interesat la Oficiul de cadastru unde primaria trebuia sa duca originalul procesului verb.cu documentatia necesara ptr emiterea titlului si am constatat ca nu a dus.Am cerut explicatii la primarie si mi s-a spus ca deoarece n-au avut bine intocmit planul parcelar nu le-a fost primita documentatia.Ce pot sa mai fac si care este termenul in care pot executa chelt de jud.?Va multumesc!
Cheltuielile de judecata le puteti recupera in termen de 3 ani de la data raminerii definitive a hotariri si putei apela la un executor pentru acest lucru. De asemenea puteti sa faceti o noua plingere penala pentru abuz in serviciu sau sa urmati calea contencisoului administrativ pentru a face documentatia necesara obtinerii titlului cerind despagubiri pentru fiecare zi de intirziere.
Cheltuielile de judecata le puteti recupera in termen de 3 ani de la data raminerii definitive a hotariri si putei apela la un executor pentru acest lucru. De asemenea puteti sa faceti o noua plingere penala pentru abuz in serviciu sau sa urmati calea contencisoului administrativ pentru a face documentatia necesara obtinerii titlului cerind despagubiri pentru fiecare zi de intirziere.
Aveti si varianta de a introduce in instanta o actiune prin care sa solicitati plata de catre parat a unei amenzi civile ( art.580 ind.3 C.P.Civ. ) stabilita pe zi de intarziere pana la executarea obligatiei prevazute in titlul executoriu .
Aveti toate variantele recomandate mai sus de cei doi colegi!
Daca as fi in locul dvs. as incepe prin a introduce o actiune la judecatorie, solicitand instantei sa oblige primaria la plata de amenzi civile in favoarea statului, pentru nepunerea in executare a titlului, conform art. 580 ind. 3 Cod procedura civila!
Niciunui director de institutie publica (in cazul dvs. primar) nu-i vine sa creada ca exista Legea nr. 110/2007 si ca mai trebuie sa o si respecte!
Am hotarare definitiva si irevocabila obtinuta in instanta in urma careia mi-a fost restituit apartamentul .
Intrucat depusesem anterior deschiderii procesului si dosar in baza Legea 10/2001 am solicitat stoparea procedurii administrative pana la terminarea procesului .
Desi am atasat la terminarea procesului copii ale hotararilor judecatoresti , am primit o dispozitie de primar prin care mi se refuza restituirea apartamentului .
Mentionez ca apartamentul se afla in posesia mea deja de 2 ani si a avut loc si o vanzare .
Poate fi vreo problema in acest caz ?
Astept cu interes opiniile dvs !
Tulburare de posesie
condretc
in urma unei hotariri judecatoresti definitive si irevocabile sa facut procesul verbal de punere in posesie si a fost eliberat titlul de proprietate.
Persoana ... (vezi toată discuția)