avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1160 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract inchiriere persoana fizica-societate ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract inchiriere persoana fizica-societate comerciala

Buna ziua,
puteti sa imi spuneti daca am un contract de inchiriere intre persoana fizica si persoana juridica inregistrat ladministratia financiara, iar chiriasul(persoana juridica)nu plateste chiria si nu va vrea sa eli abereze spatiul,cum procedez?
Il pot da afara oricind sau ce pot face?
Mentionez ca in contract se specifica rezilierea imediata in caz de neplata a chiriei.
Dupa noul COD CIVIL la artic.1798 spune ca de drept contractul este reziliat.
Cum procedez la evacuare dupa noul cod civil?:beta:Va multumesc

Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 17:15, 7 Februarie 2012
Deschideti o actiune pentru evacuare la judecatoria arondata
Dupa cum am citit in noul cod civil actiunile de evacuare nu ar mai dura mult.
Stiti ceva in sensul asta?
Depinde cat de aglomerata este instanta, in principiu nu dureaza mult. Nu uitati sa anexati la cerere o copie dupa contractul de inchiriere, notificari daca aveti ...
Notificarea care se face cu 30 zile inainte trebuie trimisa prin posta cu avizare la ridicare?
Obligatoriu trimisa cu scrisoare cu confirmare de primire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare michirto michirto as vrea sa stiu in cazul in care chiriasii nu au platit chiria de 5 luni si nu au contract decat cu un delegat al propietarului facut la o agentie imobiliara ... (vezi toată discuția)
Chiriasul nu plateste chiria de doua luni Ionuti532 Ionuti532 Chiriasul nu plateste chiria de doua luni. Ce pot sa fac ca sal dau afara? Dupa cat timp si cum se procedeaza, si cat timp dureaza pana primesc apartamentul ... (vezi toată discuția)
Neplata chirie enaf enaf As vrea sa intreb cum trebuie procedat daca chiriasul unui spatiu inchiriat de firma pe baza de contract, refuza sistematic, prin aminare continua, minciuna si ... (vezi toată discuția)