avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu restant
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu restant

Buna ziua.
In primul rand, sper ca am ales bine topicul, daca nu imi cer scuze si va rog sa ma redirectionati.
In martie 2011 pana in 16 ianuarie 2012 am fost incadrata pe post de secretara la o societate. Salariul de incadrare a fost 1200 lei, avand in vedere ca am studii superioare, iar numarul de ore 8. De la ITM am aflat ca in ultima perioada imi modificasera contractul la 2 ore pe zi. Eu nu stiam de aceasta modificare. Intrebarea mea pentru dvs este: care sunt modalitatile cele mai eficiente si rapide, prin care sa imi recuperez salariul restant? De cand sunt angajata nu am semnat nici un stat de plata, pe nici o luna. Precizez ca o parte din bani am primit-o pana in sarbatori, cealalta urmand a mi se da dupa sarbatori. Ei ma tot amana si eu chiar am nevoie de bani, plus ca este salariul meu pentru care le-am prestat activitati.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:00, 7 Februarie 2012
Modalitatile sunt : sesizarea ITM-ului si/sau actiunea in instanta ...
Bună ziua. Dovada achitării salariului se face cu statul de plată. Dacă nu aţi semnat nimic, ceea ce este o greşeală fatală din parte angajatorului, înseamnă că acesta nu poate face dovada în nici un fel că v-ar fi dat vreun salariu. Codul muncii spune foarte clar că dovada plăţii salariului se face cu satatul de plată. În cazul refuzului expres de a vă plăti salariul singura opţiune rămâne instanţa de judecată. Foarte important: fiind un litigiu de muncă, nu veţi plăti taxe de timbru, ci doar onorariu de avocat. ªansele ar fi foarte mari.
Mi mult, aţi putea cere şi diferenţa de salariu de la data modificării c.i.m., în condiţiile în care a fost operată fără consimţământul dvs., deci abuziv. Mult suces.
andreiangel a scris:

....Foarte important: fiind un litigiu de muncă, nu veţi plăti taxe de timbru, ci doar onorariu de avocat. ...



Onorariul se va plati numai daca se angajeaza avocat ... in contextul expus de dvs ar insemna obligativitatea angajarii unui avocat.

Va multumesc pentru raspunsuri.
Cred ca voi incerca pentru inceput o sesizare la ITM, cu toate ca este posibil sa dureze o vreme mai indelungata, cred eu, pana la solutionare. Nu doresc alte diferente sau banii pe concediul la care aveam dreptul, dar pe care nu l-am luat, ci numai diferenta de salariu care mi se cuvine si pentru care am suportat frigul si alte lucruri. Dupa cum va dati seama, nu am absolut nici o pretentie exagerata, parerea mea, insa singurii care nu pricep lucrul asta sunt fostii angajatori
Este posibil ca si dupa primirea raspunsului de la ITM sa va adresati instantei de judecata ... ITM-ul constata, dar nu-l poate obliga pe fostul angajator ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata neintegrala a salariului alexu2087 alexu2087 Buna ziua, Sunt angajat la o firma, pe baza unui contract individual de munca pe periaoada nedeterminata. Din luna ianuarie, nu mai primesc integral ... (vezi toată discuția)
Sunt obligat sa lucrez de pasti vasiledoru vasiledoru Sa va prezint situatia: In luna Ianuarie am plecat in strainatate la munca pe baza unui contract semnat pe 4 luni in tara. In contract nu se face referire la ... (vezi toată discuția)
Recuperare salariu BiancaTudose BiancaTudose Buna ziua! Am lucrat la o societate comerciala iar din luna ianuarie 2013 si pana in aprilie 2013 nu am mai primit salariu. I-am cerut insistent angajatorului ... (vezi toată discuția)