avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Plata pensie alimentara minor
Discuție deschisă în Executare silită

Plata pensie alimentara minor

Buna ziua !
Am primit comunicare de la Judecatorie privind obligatia unui salariat de a plati pensie de intretinere minor in varsta de 8 ani. Va rog sa imi spuneti care este procedura .
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Mihail Hritcu , Consilier juridic 16:36, 7 Februarie 2012
Inteleg ca instanta a impus poprirea. Trebuie sa transferati lunar suma de bani stabilita de instanta catre copil.
Transferul se poate face fie intr-un cont deschis la o banca pe numele copilului fie intr-un cont deschis pe numele mamei.
Daca in comunicarea instantei nu este indicat nici un nr. de cont si banca, indicat ar fi sa luati legatura cu parintele in grija caruia a ramas copilul, pentru a clarifica aceasta chestiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara tudor_nineta tudor_nineta cine poate sa ma ajute sa formulez o plangere la parchet pentru neplata pensiei alimentare multumesc (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Burlacu Ana-Maria Cristina Burlacu Ana-Maria Cristina Parintii mei sunt divortati, tatal imi plateste pensie alimentara 25% prin hotarare judecatorasca iar acum urmeaza sa aiba un copil cu actuala sotie. Asi dori ... (vezi toată discuția)
Cuantum pensie de intretinere Se poate cere instantei ca pensia alimentara pentru minor sa fie stabilita nu ca o valoare fixa in lei ci ca o proportie de 1/4 din venitul lunar, avand in ... (vezi toată discuția)