Sotia mea are o sora minora care din acest an s-a mutat cu noi pentru a merge la o scoala mai buna. Noi stam la mama mea si vrem sa depunem un dosar pentru ANL si cum acolo orice conteaza am dori sa stim daca minora poate fi considerata ca fiind in ingrijirea noastra.
Mama sotie mele traieste insa in alt judet decat cel in care locuim noi. Ea lucreaza intr-o comuna din Suceava ca educatoare, iar noi locuim in Bacau.
Se poate in astfel de cazuri ca sotia mea sa devina tutorele minorei si astfel sa fie considerata ca fiind in ingrijirea noastra? Sau se poate obtine doar o procura notariala prin care drepturile parintesti sa fie executate de catre sotia mea?
Nu este un caz in care se poate institui tutela.Cazurile in care minorului ii este desemnat un tutore sunt expres mentionate in lege si se refera la copilul lipsit de ocrotire parinteasca , din diferite motive .
Insa, ceea ce se poate face este schimbarea domiciliului minorului la dvs., cu acordul instantei de tutela , in scopul de merge la oscoala mai buna, daca se va decide ca acest lucru este in beneficiul minorului.
N conteaza faptul ca minora nu are inca bultetin.Legea spune ca orice persoana fizica trebuie sa aiba un domiciliu.Domiciliul minorului este la parintii sai sau la tutore( dupa caz), conform legii.
Competenta este instanta de la domiciliul minorului.
La Suceava. Dar cred că ptr ceea ce vă trebuie ar fi suficientă o procură dată de părinţii minorei. Nu are sens să vă judecaţi ptr aşa ceva. Ptr obţinerea locuinţei anl contează copii minori personali, nu împrumutaţi pe termen scurt.
DEDITA MIHAELAnu împrumutaţi pe termen scurt.
nu e vorba de imprumut!
in cererea ANL trebuiesc specificate toate persoanele care locuiesc efectiv in acel apartament
intr-o alta rubrica exista si formularea alte persoane aflate in intretinere legala
presupun ca si minora intra la aceasta categorie, iar daca e sa o trecem in dosar macar sa fie cum trebuie, adica legal. oricum dureaza cu acordarea locuintei si poate devine majora si tot cu noi o sa stea si la liceu si la facultate!
acum nu stiu exact ce e aceea instanta de tutela, dar daca e vorba de judecata, de termene X-(