avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 982 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara!As dori sa stiu si eu daca ma puteti ajuta ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara!As dori sa stiu si eu daca ma puteti ajuta cu un raspuns ...

Buna seara!As dori sa stiu si eu daca ma puteti ajuta cu un raspuns la o problema.Sotul meu este plecat în străinătate și vreau să merg la el definitiv dar vrem să o luam si pe sora lui care e minoră cu acordul mamei bineinteles dar nu stim care sunt pasii de urmat ca sa o putem lua acolo cu toate actele in regula sa o putem da la scoala,sa ii putem face asigurare.ce fel de procura mi-ar trebui ca sa fiu tutore pentru copil.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 09:32, 13 Noiembrie 2020
Tutela si autoritatea parinteasca nu se transmit prin procura. Un minor nu e un pachetel.
Pentru iesirea din tara, este nevoie ca parintii minorei sa dea o declaratie notariala ca sunt de acord ca fiica lor sa calatoreasca in afara Romaniei, insotita de dvs. In cuprinsul declaratiei trebuie precizate scopul calatoriei, perioada si adresa unde va locui minora in strainatate.
Pentru alte operatiuni, aveti nevoie de o procura speciala din partea parintilor, in care sa se mentioneze exact ce trebuie sa faceti dvs (de exemplu: sa o inscrieti la scoala X, sa incheiati o asigurare de sanatate etc). O procura la general, nu se poate.
Ultima modificare: Vineri, 13 Noiembrie 2020
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate fi luat un copil in ingrijire de catre propia sora? anthynidiany anthynidiany Sotia mea are o sora minora care din acest an s-a mutat cu noi pentru a merge la o scoala mai buna. Noi stam la mama mea si vrem sa depunem un dosar pentru ANL ... (vezi toată discuția)
Vreau sa fiu tutorele legal al surioarei mele Kincsem Kincsem Am 21 de ani (data nasterii 20.03.1989) sunt studenta in anul 2 si angajata full time in Bucuresti. In decembrie 2009 am pierdut-o pe mama... As vrea s-o aduc ... (vezi toată discuția)
Buna locuiesc in italia și vreau sa o iau pe o prietena dea ... YghYaN.fV@U8Pzb YghYaN.fV@U8Pzb Buna locuiesc in Italia și vreau sa o iau pe o prietena dea mea aici in vacanța o luna eu am 18 ani iar ea 17 ce acte trebuie sa fac. Mulțumesc anticipat (vezi toată discuția)