Buna seara!As dori sa stiu si eu daca ma puteti ajuta cu un raspuns la o problema.Sotul meu este plecat în străinătate și vreau să merg la el definitiv dar vrem să o luam si pe sora lui care e minoră cu acordul mamei bineinteles dar nu stim care sunt pasii de urmat ca sa o putem lua acolo cu toate actele in regula sa o putem da la scoala,sa ii putem face asigurare.ce fel de procura mi-ar trebui ca sa fiu tutore pentru copil.
Tutela si autoritatea parinteasca nu se transmit prin procura. Un minor nu e un pachetel.
Pentru iesirea din tara, este nevoie ca parintii minorei sa dea o declaratie notariala ca sunt de acord ca fiica lor sa calatoreasca in afara Romaniei, insotita de dvs. In cuprinsul declaratiei trebuie precizate scopul calatoriei, perioada si adresa unde va locui minora in strainatate.
Pentru alte operatiuni, aveti nevoie de o procura speciala din partea parintilor, in care sa se mentioneze exact ce trebuie sa faceti dvs (de exemplu: sa o inscrieti la scoala X, sa incheiati o asigurare de sanatate etc). O procura la general, nu se poate.