avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... servitute de apeduct
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

servitute de apeduct

ce inseamna concret servitute de apeduct? ce anume trebuie respectat? ce distante trebuie respectate pentru servitute?
Cel mai recent răspuns: criss_media73 , utilizator 18:50, 9 Februarie 2012
Servitutea este sarcina care greveaza un imobil, pentru uzul sau utilitatea imobilului unui alt proprietar.
Servitutea se poate constitui in vederea unei utilitati viitoare a fondului dominant.
Servitutile continue sunt acelea al caror exercitiu este sau poate fi continuu fara a fi necesar faptul actual al omului, cum ar fi servitutea de vedere ori servitutea de a nu construi.
Servitutile continue sint acelea al caror exercitiu este sau poate fi continuu, fara sa aiba trebuinta de faptul actual al omului; astfel sint apaducele (apeductele), scursurile apelor, ferestrele si altele asemenea.
Servitutile necontinue sint acelea care au trebuinta de faptul actual al omului spre a fi exercitatea, astfel este dreptul de trecere, de a lua apa din fintina, de a paste vite si alte asemenea.

Ultima modificare: Marți, 7 Februarie 2012
ContSters237818, utilizator
OK! am inteles ce este servitutea in pura teorie insa ce ma intereseaza pe mine este urmatorul fapt; am o teava de 600 de mm la 6 metri adancime care imi taie un colt din teren ; ca sa dau in judecata regia de apa sa-si mute ei teava de acolo consider ca e pierdere de timp iar sansele sunt prea mici sa castig deci mai mult m-ar interesa sa stiu la ce distanta de teava pot construi iar cand va fi sa fie vreo interventie la teava ... asta e imi va face o sapatura in curte si ... ma consolez ca de cand e teava a fost doar o interventie la ea in 20 de ani

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie in zona de protectie criss_media73 criss_media73 este cineva care a construit in zona de protectie ? ce i s-a pus in vedere la obtinerea avizului ? la ce distanta de zona cu teava sau apeduct a obtinut aviz ... (vezi toată discuția)
Zona de protectie criss_media73 criss_media73 am un teren intravilan care are o conducta de apa pe el . conform legii nu pot construi pa el la o distanta mai mica de 10 metri de respectiva teava , insa ma ... (vezi toată discuția)
Terenuri traversate de cabluri de înaltă tensiune. pot cere chirie sau despăgubiri de la firma de electricitate? CarmenUng CarmenUng Buna ziua! Dețin 2 loturi de teren intravilan la centura orașului peste care trec pe diagonala cabluri de înaltă tensiune ! Îmi puteți spune va rog ce ... (vezi toată discuția)