avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Poate fi membru in Comitetul Executiv al Asociatiei de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Poate fi membru in Comitetul Executiv al Asociatiei de Proprietari si fiul unui proprietar sau doar proprietarul insusi ?

Sint fiul unui proprietar al unui apartament dintr-un bloc. Recent s-au facut alegeri pentru comitetul executiv al asociatiei de proprietari si am fost propus candidat. Pot candida pentru membru in Comitetul executiv, nefiind eu proprietarul ci parintele meu ?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 05:22, 22 Decembrie 2012
Art 9 din L nr 230/2007
Proprietarii membri ai asociatiei de proprietari au dreptul sa participe ,cu drept de vot ,la adunarea generala a proprietarilor,sa isi inscrie candidatura ,sa candideze,sa aleaga si sa fie alesi in structura organizatorica a asociatiei de proprietari

In consecinta dvs nu detineti calitatea de proprietar in imobil ,recte nu puteti sa va iscrieti candidatura si sa fiti ales in structura organizatorica a asociatiei de proprietari
... ha, ha, ha... scuzele de rigoare...

nu rad de nimeni, rad de situatie... pai toti proprietarii sunt batrani peste 70 ani! in alegem pe ei?

@ene cosmin, fa-o si gata! nu te va intreba nimeni.
ene cosmin a scris:

Sint fiul unui proprietar al unui apartament dintr-un bloc.

Daca aveti domiciliul, locuiti in apartament proprieatea parintilor dumneavoastra, la insitenta proprietarilor membri ai asociatiei, puteti sa va lasati ales in comitetul executiv.
Eu consider ca fiica mea, nascuta si crescuta in acelasi apartament cu mine si care locuieste impreuna cu noi, cu parintii in acelasi apaerament, consider ca este membra a familiei mele si ca intreaga mea familie este membra a asociatiei de proprietari.
Buna seara. Redeschid topicul cu o intrebare oarecum similara cu a colegului ene cosmin:
Nu sunt propietar, logodnica este cea trecuta pe acte dar la sedinta am fost ales membru de comitet. Sincer nu mi-am dat seama pe moment in ce anume m-am bagat dar cum nimeni nu avea initiativa am acceptat postul "de conducere" pentru bunul mers al lucrurilor. Mi-am dat tot concursul presedintelui de asociatie si am semnat si cateva procese verbale ale asociatiei. Intre timp mi-a fost adus la cunostinta faptul ca nu am dreptul de a fi membru de comitet nefiind propietar. Ce trebuie sa fac in acest caz. Trebuie sa-mi prezint demisia?

Am mai multe nelamuriri legate de asociatie blocul fiind unul nou, dar am sa abordez problemele una cate una. Sunt direct interesat chiar daca nu sunt trecut pe acte, am o investitie serioasa in acel loc si ceilalti locatari nu fac nici un pas in fata cand vine vorba de indatoriri sau problemele asociatiei.

Va multumesc pentru intelegere.
Legal in comitet se poate alege ca membru numai dintre proprietari.Prevederille legale nu se interpreteaza in asa fel cum doresc unii. Vezi art.21 din Legea nr.230/2007 si art.12 din H. G nr.1588/2007. In caz ca cineva va contesta deciziile luate de un comitet format din neproprietari ati pierdut din start in instanta.
Ultima modificare: Vineri, 7 Decembrie 2012
ogra, utilizator

Alte discuții în legătură

Presedinte asociatie val3ros val3ros va deranjez din nou cu o intrebare,intrucat asociatia noastra a ramas si fara presedinte... intrebarea este: poate fi ales presedinte al asociatiei de ... (vezi toată discuția)
Presedinte de bloc alf2earth alf2earth Am fost ales presedintele unui bloc de 9 scari, cu 380 de apartamente. Eu am dubla cetatenie Romana si Americana. Sotia mea este proprietara in bloc (avem un ... (vezi toată discuția)
Proprietar vs. membru al asociatiei de proprietari. georgetteivonna georgetteivonna Buna seara, am o nelamurire. Locuiesc la bloc, sunt cu cineva, stam impreuna, nefiind casatoriti, problema este urmatoarea; Apartamentul este pe numele meu si ... (vezi toată discuția)