avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sfaturi si indrumari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sfaturi si indrumari

Dupa sesizarile facute administratorul nu a mai aparut.
Acum vecinii au inceput sa fie convinsi ca nu administratorul nu a fost in regula.Presedintele e mutat din bloc de mult timp dar nu am stiuit ca a vandut. cenzor loa fel.
Acum ca am hotarat sa ne implicam si locatarii spun ca eu sau sotul sa fie presedinte ca noi l-am facut sa plece pe administrator.
Culmea e ca presedintele lua salariu sau asa afisa administratorul.
Am gasit un administrator dar e in varta si face doar calcule(asa a spus la sedinta) si ceruse800 lei.Nu se pricepe la contracte si am dedus noi la mai multe asa ca inca cautam

Cum facem cu femeia de servici care era la negru.
Avem actele de infiintare a asociatiei le avem.
Unde trebuie sa merg ce declaratii trebuie sa depun sa fac totul legal?
De unde ne apucam?
Unde trebuie sa le fac contract de munca si cui?
Eu ma pricep sa fac calculele care le are lista dar cu contractele si declaratiile sunt la pamant.Stiu ca se depun pana la data de 25 ale lunii urmatoare asa ca am timp inca sa fac legal serviciul femeii pe luna ianuarie.
Unde trebuie sa merg ce acte imi trebuie de la ea , la ce institutii etc?

Multumiri
Diana
Ultima modificare: Marți, 7 Februarie 2012
DentistaD, utilizator
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 06:12, 13 Februarie 2012
Aveti idee fisa fiscala 2 pentru declararea veniturilor pe 2011 ce program o da?

am inteles ca trebuie sa fac cite una pentru fiecare angajat la asociatie si sa atasez la declaratia 205?
Declaratia 205 in format .pdf se intocmeste pentru lunile in care au existat conventii civile si numai cu cei care au functionat cu aceste conventii civile. Se completeaza pentru anul 2011, in doua exemplare si fisierul .txt rezultat dupa incheierea completarii se stocheaza pe suport magnetic pentru organul fiscal unde veti depune aceasta declaratie care are 2 pagini.
La depunerea acestui formular, il prezentati in doua exemplare semnate si stampilate, insotite de suportul magnetic.
Pe unul din exemplare primiti numar de inregistrare si il depuneti in dosarul cu documente al asociatiei.

Formularul 210 - fisele fiscale se instaleaza de pe site-ull ANAF si are rolul de a lista fisele fiscale pentru salariati si similari (contractele de mandat) numai pentru lunile si pentru salariatii angajati cu CIM sau pentru indemnizatii carora li s-a intocmit contract de mandat, intr-un cuvant pentru cei care in 2011 au fost declarati pe Decl.112 in sectiunea A (salariati, membrii in consiliile de administratie, cenzori).
Programul incarca pentru fiecare persoana vizata, numai pentru lunile in care a avut asemenea contracte, o fisa fiscala.
Dupa completarea tuturor fiselor, acestea se listeaza in 3 exemplare (unul pentru persoana in cauza, unul ramane la asociatie, al treilea ramane la organul fiscal) si de asemenea se listeaza si borderoul centralizator in doua exemplare (unul ramane la asociatie, altul la organul fiscal).
La sectia financiara va prezentati cu doua seturi de 210 alcatuite din borderoul centralizator care are in spate fisele fiscale semnate si stampilate si cu suportul magnetic pe care este inregistrat fisierul .txt. Primiti un numar de inregistrare pe exemplarul dv. pe care il duceti la asociatie si il depuneti in dosarul cu documente al asociatiei de proprietari.
Al treilea exemplar il semnati si stampilati si il dati persoanei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cor presedinte asociatie ion damaschin ion damaschin Buna seara, Va rog i-mi puteti comunica ce cod COR are presedintele asociatiei de locatari? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Contributii retinute la presedintele unei asociatii de proprietari giv giv Buna ziua! Datorita faptului ca nu am gasit un raspun exact care sa ma lamureasca 100% stimati colegi va supun atentiei urmatoarea problema: Avem un ... (vezi toată discuția)
Ce fel de contracte folosesc pentru functiile din asociatie ? akadea akadea Buna ziua, 1. Doresc sa aflu ce fel de contracte trebuie folosite corect(cf.legii) in cadrul asociatiei pentru : - presedinte - cenzor - administrator - ... (vezi toată discuția)