Salut , am si eu o problema.
Acum aproximativ 3 saptamani , am iesit cu cainele afara ( o corcitura de amstaff ) este pui are 6-7 luni .
In zona blocului unde locuiesc , este o parcare unde multi vecini isi scot animalele sa se joace etc .Tin sa precizez ca ceasul era trecut de ora 12 , in timp ce ma jucam cu cainele , a auzit alti caini probabil si a plecat de langa mine la circa 5-10 m pe o alee care da in curtea blocului .In momentul respectiv a intrat un cetatean turmentat pot spune , era sub influenta alcolului , cand am vazut ca se apropie de respectiv m-am dus sa-l iau , pentru ca nu stii ce se poate intampla.
Cainele a fugit , crezand ca ma joc cu el , si s-a indepartat de om , i-am spus ca animalul nu face nimic , e pui cauta sa se joace nu face rau , domnul nu a inteles a inceput sa tipe la mine , i-am explicat frumos ca se poate duce acasa si animalul nu ii va face nimic , a refuzat intre timp cainele s-a apropiat de noi si a continuat sa latre datorita tonului barbatului impunator cainele a inceput sa latre, acesta s-a aplecat sa i-a o piatra de jos si sa o arunce spre mine / spre caine , nu ai de unde sa stii , in momentul acela cainele a sarit pe el , agatandu-l de geaca de spate .
Urmatoarea zi a venit la mine cu niste acte fluturandu-le in mana , ca trebuie sa-i platesc pentru vaccine , daca nu-i arat ca animalul este vaccinat si nu e turbat .I-am dovedit ca am vaccinele la zi, desi nu am un carnet de sanatate la el , m-am gandit fiind corcitura nu necesita ca la un caine de rasa .Iar astazi am primit citatie de la politie , pe motivul ca eu as fi instigat animalul spre placerea mea diabolica sa-l atace pe dansul .
A facut asta desi a spus ca daca dovedesc ca e in regula cu vaccinele , ne "impacam".
Intrebarea mea este urmatoarea, pe ce motiv sa-mi dea amenda? Sau ar putea sa-mi faca si altceva ? Neavand acte la caine , dar am dovezile de vaccinare.
Sper - cred - ca povestea se va opri aici. E bine ca amenda a fost numai de 100 lei.
Probabil ca vecinul nu a fost, practic, muscat si - tot probabil - v-a reclamat ca lasati cainele liber si din aceasta cauza a avut el de suferit.
Fapta nu cred va putea fi calificata ca infractiune, deci ar trebui sa il credeti pe politist.
N-avea sens sa va minta, pentru ca nu l-ar ajuta cu nimic intr-o eventuala cercetare penala. Iar faptul ca ati recunoscut e un ”plus” pentru dv. In sensul ca nu ati incercat sa induceti in eroare politistul.
Mergeti sa inregistrati cainele si apoi duceti adeverinta la politisti...
Inca ceva: tot in lege (OUG 55) scrie ca persoanele care nu au implinit varsta de 18 ani nu au voie sa plimbe acest tip de caini (art 3 al 1 lit a) coroborat cu art 6 al 4)
Amenda botnita
Mmitsuu
Am primit o amenda de 200 ron pentru ca nu am avut botnita si carnetul de sanatate al cainelui la mine , cainele era in lesa. Sunt la prima abatere si as vrea ... (vezi toată discuția)