Buna ziua. Ma lovesc de o problema si am zis sa cer un sfat de la profesionisti.
Am castigat un proces bazat pe litigiu de munca dupa 7 luni de judecata si 5 infatisari mi s-a dat castig de cauza . Mi-am castigat dreptul la plata salariilor pe 9 luni in care nu am lucrat , aceste salarii mi-au fost cu mare greu si multe interventii achitate. Dupa castigarea procesului si repunerea mea pe functie am mai lucrat 8 zile lucratoare dupa care de comun acord cu firma am demisionat si mi s-a aprobat demisia la zi.Cand credeam ca totul s-a terminat am primit acasa o citatie cu recurs din partea firmei . mentionez ca am castigat procesul pe data de 17.11.2011 iar ei au facut recurs pe data de 21.01.2012 se poate asa ceva? Daca pierd procesul la curtea de apel ce se poate intampla? Ii pot da in judecata ulterior pentru daune morale? M-am saturat de firma asta nu stiu cum sa mai scap de ea..
termenul de recurs curge de la comunicare si nu de la pronuntare.Astfel chiar daca procesul s-a terminat in noiembrie 2011, comunicarea hotararii a vut loc poate mult mai tarziu, astfel ca unitatea o fi declarat recurs in cele 15 zile de la comunicare.Ca sa verificati daca recursul este tardiv trebuie sa studiati dosarul si sa verificati data comunicarii de pe citatie.
1. Este posibil , intrucat recursul se exercita in termen de 10 zile de la data comunicarii hotararii primei instante ...potrivit art.129 din Constitutia Romaniei, împotriva hotarârilor judecatoresti, partile interesate si Ministerul Public pot exercita caile de atac, în conditiile legii.
2. In cazul in care pierdeti in recurs - se admite recursul - atunci:
- deciza de concediere este legala - raportul de munca fiind incetat de la data prevazuta in decizie, celelalte acte incheiate ulterior fiind lovite de nulitate ...
- veti fi obligat, prin intoarcerea executarii silite, sa platiti salariile pentru cele 9 luni
- veti fi obligat la plata cheltuielilor de judecata daca se solicita
p.s.
incercati pe viitor sa dati sfaturi mult mai utile .. este vorba despre un litigiu de munca, iar in acest caz termenul de recurs este de 10 zile de la data comunicarii hotararii.