Am cumparat o masina din germania in urma cu 2 zile. Dupa verificari pe internet am vazut ca taxa de poluare este undeva la 3000euro. Am inteles ca in iasi si alte judete nu se mai aplica taxa de prima inmatriculare, Cum ar trebui sa procedez si care sunt pasii. Va multumesc anticipat! Stima!
Normele in vigoare prevad pentru anumite categortii de persoane scutirea de la plata taxei de prima inmatriculare
Daca va incadrati in criteriile legal prevazute beneficiati si dvs de facilitatea scutirii de la plata taxei
In cazul in care ati fi adus masina in tara inaintea aparitiei noii legi,s-ar fi putut inmatricula printr-o decizie judecatoreasca.
In cazul de fata dumneavoastra puteti discuta cu un avocat, daca sunt ori nu sanse sa inmatriculati masina fara a mai plati vreo taxa.
In cazul in care inca se mai poate face acest lucru, pasii ar fi urmatorii:
- discutati in primul rand cu un avocat;
- aveti nevoie de copiile actelor masinii conform cu originalul;
- de asemenea trebuie sa faceti traducerile actelor;
- o sa trebuiasca sa faceti si RAR-ul masinii;
- in rest o sa va spuna avocatul ce este de facut.
In mare parte nu e nevoie de prea multe acte sau prea multa bataie de cap din partea dumneavoastra.Singurul impediment ar fi timpul, datorita faptului ca un asemenea proces dureaza cateva luni bune(adica 4-5 luni cel putin).
Personal cunosc multe persoane care si-au inmatriculat masinile fara plata taxei de inmatriculare,dar toti au intentat proces inainte sa apara aceasta noua lege.
Un avocat cu siguranta ca v-ar putea da informatiile necesare pentru a fi sigur de ceea ce o sa faceti.
Indiferent cum am lua-o, e clar ca si noua lege e pur si simplu discriminatorie si nu e deloc normal ca taxa sa fie mai mare decat masina,pentru ca in multe cazuri lucrul acesta se intampla.
Imi cer scuze ca am lungit-o.
Sper ca v-am fost de ajutor !
O seara faina!