avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie invaliditate functionari publici
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie invaliditate functionari publici

In cazul pensionarii de invaliditate gradul III a unui functionar public,raportul de munca se suspenda sau inceteaza de drept?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 03:17, 9 Februarie 2012
Raportul de serviciu, nu de munca, nu se suspenda si nici nu inceteaza. Potrivit art. 98, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 188/1999, raportul de serviciu existent inceteaza de drept la data la care functionarul public indeplineste conditiile pentru a beneficia de pensie pentru limita de varsta. Functionarul public poate sa-si continue activitatea, insa numai 4 ore/zi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este legal ca un functionar public trecut de varsta de pensionare sa lucreze in continuare in cadrul unei primarii? zzzionut zzzionut Buna ziua, As dori sa stiu daca este legal ca un functionar public trecut da varsta legala de pensionare( are 65 de ani) sa lucreze in continuare in cadrul ... (vezi toată discuția)
Cumulare pensie limita de varsta (65 ani ) cu salariul de la o institutie de stat hodor dana hodor dana Buna ziua. As dori sa stiu daca pot ramane sa lucrez la institutia de stat, mi-am depus dosarul pentru pensie limita de varsta (am facut 65 de ani) pana cand ... (vezi toată discuția)
Fp pensionat angajat la stat Monica0721 Monica0721 Bună ziua. Sunt un funcţionar public dintr-o agenţie guvernamentală în subordinea unui minister. Anul acesta ies la pensie foarte mulţi colegi, pentru ... (vezi toată discuția)