Buna tuturor!
Va rog sa ma ajutati intr-o problema: pot sa fac ceva din punct de vedere legal pentru a beneficia de ajutorul mamei mele? Eu stau cu chirie din momentul in care am decis sa am o relatie serioasa si sa ma casatoresc iar mama mea are 2 apartamente (proprietate) . Tin sa mentionez ca nu ii convine relatia mea cu viitorul meu sot si nu vrea sa ne ajute, ba chiar ne-a facut si mai multe probleme in urma carora am ajuns si pe la politie (cu gandul sa ne desparta). Adresa mea de pe buletin este in continuare pe unul dintre apartamentele ei (stiu ca probabil pe mine singura nu ar putea sa ma dea afara de acolo unde am domiciliul), dar vreau sa stiu daca pot face ceva legal sa o constrang? Stiu ca nu e normal sa fac asta dar va spun sincer ca nu am alta varianta cu ea. Nu ne putem intelege. Sunt singurul ei copil, ea nu e casatorita legal (deocamdata) si a divortat de tatal meu cand eu aveam vreo 4 ani, acum am 24. Multumesc mult. PS: Ma ameninta de mult timp ca ma dezmosteneste.
Dezmostenirea ar putea presupune instrainarea proprietatilor de catre mama dvs. Nu veti putea impiedica acest fapt, intrucat aceasta , fiind proprietar, poate dispune de bunurile-i proprii.
Daca suntei majora , mama nu mai este obligata sa va acorde ajutor , si nici nu o puteti constrange sa va primeasca in locuinta, chiar daca aveti stabilit domiciliul acolo.
Aveti dreptul de va mosteni mama in schimb.
Incercati pe cale amiabila sa rezolvati conflictul.
S-o constrangeti sa ce ?
Cu buletin sau fara, poate cere evacuarea dvs chiar daca ii sunteti fiica. Daca mama e unic proprietar face ce doreste cu bunurile ei si exista riscul ca dupa decesul dansei sa nu aveti ce mosteni
mda...imoral ca puiul sa zboare si totusi sa stea acasa..
ba mai mult..sa lupte impotriva celui ce-l hraneste..
opinia mea este ca ar trebui sa va rezolvati problemele locative etc. etc. separat si impreuna cu iubitul dvs..si sa lasati la latitudinea mamei ( oricum e la latitudinea ei:)...) bunurile pe care le are..
astfel atat dvs cat si iubitul dvs ( va ) dovediti ca sunteti pe picioarele dvs, independenti si nu aveti..."grisine" in loc de piciaore
Masa succesorala
marian1969tm
buna ziua,as dori sa stiu daca pot face un testament cu uzufruct viager doar pentru un singur copil la o proprietate (casa construita de mine) personala.Acest ... (vezi toată discuția)