avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Regulament (CEE) nr. 1408/71
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Regulament (CEE) nr. 1408/71

Buna seara,

Citez dintr-un mesaj gasit pe forum:
"Am inteles ca de la 1 mai 2010 s-a schimbat Regulamentele (CEE) nr. 1408/71 şi 574/72 vor fi înlocuite de Regulamentul (CE) nr. 883/2004 al Parlamentului European şi al Consiliului din 29 aprilie 2004 privind coordonarea sistemelor de securitate socială şi, respectiv, de Regulamentul (CE) nr. 987/2009 al Parlamentului European şi al Consiliului din 16 septembrie 2009 de stabilire a procedurii de punere în aplicare a Regulamentului (CE) nr. 883/2004 privind coordonarea sistemelor de securitate socială.
Asta inseamna ca si formularul E101 este inlocuit cu A1."

Institutia catre care trebuie sa ma adresez este, dupa cum am aflat de pe internet, CNPAS.
Am o intrebare referitoare la modul de eliberare al acestui tip de certificate: ce putem face in cazul in care un coleg de munca nu detine un astfel de formular si deja se afla pe teren.
Motivul pentru care acel coleg nu detine acest formular este simplu: nu s-a stiut ca pentru perioade scurte de timp este necesara eliberarea unui astfel de formular. Acest gen de solicitari nu au mai fost inaintate catre noi pana acum.
Perioada in care colegul meu va fi plecat este de 3 luni, cu intreruperi pentru a se intoarce in tara odata pe luna.
Este necesara obtinerea unui astfel de formular? Am inteles, tot de pe internet, despre un formular de detasare pentru perioade mai mici de 3 luni de zile.
Cunoasteti cumva acest aspect?
Ce alt sfat aveti pentru noi in situatia aceasta?

Va multumesc.
O seara buna,
Mihai Antonache
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:29, 9 Februarie 2012
1. Nu este complexa problema asa cum o vedeti dvs si nici nu suntem obligati sa raspundem intr-un anumit interval de timp ... insa este foarte putin probabil sa gasiti pe acest Forum specialisti care sa cunoasca si legislatia muncii din Finlanda.

2. Asadar, daca este vorba despre o detasare in Finlanda atunci obligatoriu este nevoie de formularul A1 .. care nu cred ca se poate obtine retroactiv.
Daca este vorba despre o delegare in Finlanda, atunci nu este necesara obtinerea acestui formular.

3. Este posibil ca autoritatile finlandeze sa nu fie de acord cu delegarea , daca slicta formularul A1 .. in cazul in care nu se obtine acest formular atunci este posibil sa ahitati anumite taxe in Finlanda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formular a1 necesar sau nu ? sethm1980 sethm1980 Sunt administratorul unei societati comerciale, in domeniul constructiilor (productie tamplarie pvc si montaj). Un urma unor imprejurari,am prins un contract, ... (vezi toată discuția)
Delegare salariati codrin_ovidiu codrin_ovidiu Va rog sa-mi spuneti daca pentru [b]delegarea[/b](nu detasarea!!!) unor salariati in state din Uniunea Europeana , o societate romaneasca are nevoie de ... (vezi toată discuția)
Angajare in strainatate szilardkeszeg szilardkeszeg Buna ziua, Ma numesc Keszeg Szilard si sunt din Cluj. Am semnat un contract de munca cu o firma din Ungaria, firma care nu are sediu sau punct de lucru in ... (vezi toată discuția)